НЕДЕЛНА МИСА ЗА КРАЯ НА ДЕТСКОТО ЛЯТО


Миналата Неделя ни дари с Евангелието за умножаването на хлябовете и рибите, с които Исус насити многобройния народ. Важен момент в този откъс е, че не друг, а само едно дете има няколко хляба и рибки, от които тръгва великото чудо. В това видяхме едно чудно съвпадение с това, което се случва и в нашата Енория- завършекът на Детското лято. С произведенията на децата- броенички, оцветени фигурки и камъни, текстилни пана и други, едно от друго по-хубави неща, бе организиран благотворителен базар, и със събраните средства от него, ще бъде организиранавесела екскурзия с басейн за деца и младежи с двигателни затруднения. Доброто е нужно като хляба и ние се надяваме, че Исус ще умножи малкото добро, което имаме и правим, в едно голямо чудо на любов и приятелство за хиляди хора.
Украсата в църквата също ни помогна за да разберем по-добре Евангелието. Накрая, децата изпълниха няколко жизнерадостни песни. Вички сме малко тъжни заради края на Детското лято, и деца, и сестри, и аниматори, но все пак ще продължаваме да се събираме всяка събота, а по- големите и по-често за подготовката на молитвено бдение, което ще се състои през ноща на 8 срещу 9 август предвид на наближаващата Година на вярата. Естествено, всички ще сме заедно и в Божия ден- Неделя. И така ще чакаме следващия месец юли, за да прекараме отново много време в игри, песни и молитви.
ИЗРАЗЯВАМЕ ОТНОВО БЛАГОДАРНОСТТА СИ КЪМ ЕКИПА НА КАНАЛ М- КАКТО ЗА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ СНИМКИ, ТАКА И ЗА ИЗЛЪЧВАНИТЕ ЧЕСТО В ЕФИРА ЛИТУРГИИ, ПРАЗНИЦИ И ДРУГИ СЪБИТИЯ, КОИТО РАДВАТ И ПРАВЯТ СЪПРИЧАСТНИ МНОГО ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ИДВАТ НА ЦЪРКВА. БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply