КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ГОДИНАТА НА ВЯРАТА

На 26 октомври в салона на читалището в Генерал Николаево се проведе конференция по повод на започналата наскоро Година на Вярата.  Младежите от Енорията откриха събитието със подготвения от тях и сестрите францисканки кратък спектакъл с въвеждане на макет на емблемата на Годината на Вярата, придружен от химна на същата изпълнен от Енорийския хор. Отец Румен Станев подчерта смисъла от тази инициатива на Църквата и важността и за живота и свидетелството на всеки един християнин. Той набеляза и подходящите инструменти за едно плодотворно изживяване на тази година. В последствие бяха прожектирани мултимедийни кадри проследяващи моменти от Втория Ватикански Събор и обнародването на Катехизиса на Католическата Църква.
Във втората част на конференцията, Отец Димитър Димитров представи излязлата от печат книга „Нови лица на Исус” на съвременния богослов Анселм Грюн, посочвайки я като едно подходящо духовно четиво, в задълбоченото търсене на личността на Христос – най-важната цел на Годината на вярата.
Следващото подобно събитие, ще се състои отново в читалищния салон от 18.00 часа на 1 ноември – Тържество на всички Светци и на Народните будители, когато, пак в духа на напътствията в духа на Годината на вярата ще се запознаем с делото на редица местни фигури на светостта и християнския пример.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply