Поклоничество с катехисти в София

На 29 януари 2012 година групакатехисти от нашата Енория се отправиха на поклонничество към град София. Денят започна с посещение при Апостолическият Нунций Монс. Януш Болонек на когото поднесохме нашите сърдечни пожелания за Свято рождество и Благословена Нова Година. Последваха посещения при монс. Христо Пройков, Конкатедралата Св. Йосиф, Сестрите Евхаристинки и сестрите Кармелитки, както и на  няколко забележителности в столицата. Всички останахме очаровани от топлината и радостта, с която бяхме посрещнати. Ето впечатленията на Елена Белчева, помощничка по катехизиса в енорията от този незабравим ден.

“Благодаря на Отец Димитър и Сестрите за добрата организация и дух на сплотеност, който усетихме всички катехисти.

Коледната екскурзия беше едно прекрасно изживяване за мен и в същото време урок по вероучение. Посетихме някои от забележителностите на гр. София, много Църкви и Манастири. За пореден път изпитах благодарност за времето в което живея и свободата да посещавам тези свети храмове, убедих се колко е богата Църквата на звания.Останах очарована от топлината и радостта, с които ни посрещна Монс. Христо Пройков и Сестрите Евхаристинки.

Най – интересното за мен е срещата ни със Сестрите Кармелитки. Може би, защото те живеят много по – различно от всички нас.

Бях приятно изненадана да видя пред себе си толкова млади и усмихнати лица. С интерес слушах за ежедневието им, заниманията и начина, по който прекарват малкото си свободно време, а доброто настроение и радостта от срещата ни сякаш разтапяха решетките.

Благодаря на Отец Димитър, че сбъдна една моя мечта!”

Елена Белчева

Думите произнесени от Св. Тереза Авилска:

“Нищо да не те плаши, нищо да не те смущава, който има Бога нищо не му липсва! Само Бог стига”, се превърнаха в една реалност, която ще ни съпътства в живота.

Публикувано в Забавление. Постоянна връзка.

Leave a Reply