ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА ПАСТОРАЛНА ГОДИНА С АРОМАТ ОТ РОЗИ

Новата пасторална година в енория „Пресвето Сърце Исусово”, Раковски, беше тържествено открита по време на Светата Литургия в неделя 29 септември.  По време на евхаристията, също и тази година на група младежи и млади родители, беше връчено и придружено с благослов краткото изложение на Катехизисът на Католическата църква, защото главна задача на катехистите е да разпространяват  на „висок глас“ Божието Слово и учението на Църквата.

По време на същата литургия бяха благословени и розите, носени от всички верни и особено от децата.  Духовният дъжд от рози, обещан от малката света Тереза на Исус Детенце-покровителка на мисиите, чийто празник честваме на 1 октомври, освежи неделната атмосфера в препълнената църква.

Един особен дар за нашата енорийска общност бе възможността да се запознаем с житието на Св. Никола Чудотворец и да почетем течността, изтича  от мощите на светеца. Стъкленицата с благоуханната течност бе почетена в редица енории на Софийско-Пловдивския Диоцез.

В края на литургията бе представена новата придобивка за нашата енория-книгата „Да хвалим Господа“, по проект на Сестрите Францисканки, реализиран с подкрепата на  Фондация „Комунитас“. В това издание са включени: песни и молитви за църковните служби, различни ценни традиционални набожности, също и  Светата Литургия преведена  на латински език с транскрипция.

МОЛИТВА ПРИ ПОЧИТАНЕТО

НА ТЕЧНОСТТА ОТ КОСТИТЕ НА СВ. НИКОЛА

О, славни свети Никола, ти бидейки пропит от уханието на Божите добродетели, достойно прие от Всевишния ръководството на душите в град Мира, и там пребъдвайки обля с аромат целия свят с безбройните ти чудеса, и днес изливаш благоуханната течност от гроба си. Облей чрез Божието милосърдие с балсама небесен и нашите души. Изпроси ни благодатта, която днес чрез тебе просим. Чрез Христа нашия Господ. Амин!

Публикувано в Празници. Постоянна връзка.

Leave a Reply