„Даром получихте, даром давайте.”

Дни след като приключи молитвената Седмица за християнско единение под надслов „Христос не може да бъде разделен”, със солидарност, представители на енория „Пресвето Сърце Исусово“ засвидетелстваха, че Христос не се притежава, а се дава.

Хранителните продукти, които бяха събрани по време на благославянето на домовете, бяха дарени на дома за сираци „Св. Николай“ при църквата „Св.Троица“ в с. Нови Хан, където подслон намират самотни майки и техните деца.  В приюта бяхме посрещнати от отец Георги, който разказа за действителността и ежедневието на пребиваващите там, както и на хората, които всекидневно им помагат. Посещението ни приключи в молитвено единение и топли думи на взаимна благодарност.

След това продължихме нашата благотворителна мисия в Социален Младежки Център „Св. Константин“, София.  В дома водени от  неговия директор, имахме възможността да се запознаем със историята, структурата и дейността на младежкия център.  Социалният Младежки Център е основан от йезуитски свещеник през 2008 г. и се занимава с приютяването, обучението, възпитанието и т.н. на множество бездомни, изоставени и намиращи се в трудно положение деца и младежи.

Главната цел на центъра е да даде на тези млади хора подкрепата и нужната помощ, за да заживеят един достоен живот, от който до сега са били лишени.

„Даром получихте, даром давайте.”  Матей 10, 8

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply