НИЕ СМЕ РЪЦЕТЕ НА ИСУС

Папа Франциск: Бъдете истински християни, а не просто благодетели.

Водени от призива на Папата и на нашите епископи през последните седмици подадохме ръка на много наши братя и сестри, които се намират в неравностойно положение.

Обявената в нашата страна Година на семействата ни кара да се замислим върху проблемите на днешното семейство и да търсим начини да му помогнем.  Освен с молитва, нашата енория показа и на практика своята готовност да помогне на ближния.

На 10 януари беше посетен бежанския лагер в село Баня, Нова Загора, за който със средствата събрани от Децата мисионери бяха закупени плодове и лекарства.

На 11 февруари, празникът на Дева Мария от Лурд, цял автобус от енорията посети Светилището на Дева Мария в Пловдив.  Там беше отслужена светата литургия и всеки имаше възможност да помогне на делото на сестрите на Майка Тереза, които се грижат за най-бедните и изоставените.

На 13 февруари група младежи от 7 клас посети домът за деца в Брезово, показвайки им, че не са забравени и че Бог ги обича.

На 17 февруари, благодарение на средствата събрани от базара, направен в края на Детското лято, беше организирана екскурзия за деца, младежи и възрастни със специални нужди.

Всяка една от тези дейности беше подбудена и извършена в името на Бог, който казва: Елате вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създаването на света; защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.
Тогава праведниците ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и нахранихме, или жаден, и напоихме?  Кога Те видяхме странник, и прибрахме, или гол, и облякохме?  Кога Те видяхме болен, или в тъмница, и Те споходихме?
А Царят ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото сте сторили това на един от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply