МОМЕНТИ ОТ ПАСТОРАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ЕНОРИЯТА

  • Мисия сред народа

Водени от думите на Исус, Идете по цял свят и проповядвайте Евангелието, децата мисионери, след като получиха мисионерския мандат започнаха с готовност и ентусиазъм евангелизацията сред божия народ. Децата придружени от отец Димитър, сестри и катехисти, посещават семействата,  като внасят във всеки дом запалена свещ и икона на Светото Семейство.

След представянето, запознанството и разговора със семейството, следва основният момент на мисията, прочитането, обясняването и размишлението върху евангелските откъси. Духовният момент продължава с молитва за Семействата и песни, в които взема участие цялото семейство.  Не липсват и забавни моменти, игри и изненади подготвени от малките мисионери.

Впечатлени от гостоприемството и топлината на семейните огнища, желаем  евангелското послание да увеличи християнската вяра, надежда и любов!

НЕКА ЛИЧНАТА НИ СРЕЩА С ИСУС ДА ПРОМЕНИ И НАШИЯ ЖИВОТ!НЕКА  ДА ОТКРИВАМЕ ВСЕКИ ДЕН, ЧЕ ОБЩУВАНЕТО В СЕМЕЙСТВОТО Е ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ. НЕКА НАЙ-КРАСИВИЯТ ПОДАРЪК В МОЕТО СЕМЕЙСТВО ДА БЪДЕ ПРОШКАТА, УСМИВКАТА И ЛЮБОВТА.

  • Следват моменти от Младежки срещи в енорията

Не се страхувайте да приемете  Исус и неговата сила! С този призив Блаженият Папа Иван Павел II, се обръщаше много често към младежите.  В същия дух, този призив ни е напомнян по време на младежките срещите, които се провеждат всяка съботна вечер в енорията, чрез различните теми, върху които размишляваме.

През изминалата събота ни гостува Отец Венцислав Николов, който ни представи размишление върху темата и логото на Националната Младежка Среща, която ще се състои от 3 до 6 юли на стадиона в гр. Раковски.

Заедно с него бяха младежи от Никополската епархия, с които имахме възможността да се запознаем и да прекараме моменти на молитва и приятелство.

Накрая имаше приятна и сладка изненада! Младежите поднесоха торта, украсена с горящи свещи за рождените дни на сестра Светла и сестра Елка.

  • Ораторио

Публикувано в Други. Постоянна връзка.

Leave a Reply