Коледен Спектакъл „МАЛКИЯТ БАРАБАНЧИК“

На 14 декември в обновеният салон на Народно Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ се състоя спектакълът „Малкият барабанчик“. Той беше подготвен от децата, младежите, семействата, свещениците и сестрите – с много любов в съботните дни, определени за  Вероучението на децата. В пълната зала, малките артисти, танцьори и певци  показаха своите умения пред публиката. Кулминацията на празничната вечер беше пресъздаването на Рождество Христово, когато на сцената се появи  Исус Детенце и подари на всички деца илюстрирана  молитвена книжка, подготвена от нашата енория.

В началото на тази нова година, отдадена на Богопосветения живот, си спомняме за всички онези хора, които посвещават целия си живот на Бог и на Неговата служба.  Богопосветеният живот е непознат на днешния свят и често отхвърлян, но неговата скрита сила пази и поддържа доброто в света.

Пред пещерата на Детенцето Исус, в онази студена нощ много хора посветиха живота си на Него, нека продължим да се молим, за нови и свети звания за България и за целия свят.

Желаем също да изкажем най-сърдечни благодарности на всички наши благодетели, които с радост и отзивчивост дариха материална и духовна помощ, средства, време и усилия, за да може нашето тържество да стане толкова красиво.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply