ПРИЗНАТЕЛНОСТ, ЖАР И НАДЕЖДА!

Водени от призива на Исус и Евангелието през последните седмици подадохме ръка на наши братя и сестри, които се намират в неравностойно положение.

Обявената в нашата страна Година на семействата и обявената от Универсалната Църква Година за Богопосветен живот ни кара да се замислим върху тези две звания: семейство и посветен живот, носещи богатство и благодат за всички, място за хуманизиране, място за евангелизация.

Нашата енория показа и на практика своята готовност да помогне на ближния. Събираните дрехи в Адвентното време, бяха дарени на домове за деца и възрастни хора. През първите дни на новата 2015 година група младежи,  катехисти, майки, свещеник и сестри посетиха домът за деца и младежи в с. Зелениково, дарявайки им приятелство и радост.

Благодарим на всички, които подариха от времето си, както и различни материални дарения! Тези моменти, срещи и преживявания с „най-бедните“, както ги нарича Исус, лишени несправедливо от справедливостта, която им принадлежи, ни помагат да се изграждаме като истински личности в обществото ни! Да бъдем истински хора, да бъдем истински християни, за да бъдем свети!

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply