ПОКАНА ЗА КРАКОВ!

Скъпи младежи,
С голяма радост ви съобщавам, че следващата година планираме да бъдем част от Световния Младежки Ден в Краков, Полша. В Рио де Жанейро Папа Франциск призова
стотиците хиляди млади католици да си припомнят Блаженствата и да изградят върху
тях своя лична програма в живота. Не е изненадващо, че темата за СМД е взета от Блаженствата, „Блажени милостивите, защото те ще получат милосърдие” (Мат. 5,7). Световния Младежки Ден е невероятно едноседмично духовно пътешествие, където поклонници от целия свят се събират, за да споделят вярата си. Седмицата включва молитва, пеене, концерти, театър, споделяне, литургии, катехизис, и незабравимо бдение и заключителна литургия със Светия Отец. През 1984 г. папа Йоан Павел II покани младите хора от всички краища на света да участват в първия Световен ден на младежта. От тогава е бил проведен в 11 различни страни, най-скоро в Рио де Жанейро, Бразилия, където участваха около 3,7 милиона младежи от 175 държави.
Световния Младежки ден е много повече от ваканция или екскурзия. Включва подготовка, саможертва, размишление, живот в общност и споделяне, и отворено сърце за Божия Дух, чийто плодове продължават дълго след като пътуването е приключило.
Това може да бъде едно вълнуващо и променящо живота събитие!
Записването за поклоничеството в Полша ще се проведе чрез енорийските свещеници до 31 януари 2016 г. Възрастовата граница за участниците е 15-40 г. Таксата за участие, включително и разходите за път е около 100-150 лв. При записването всеки участник трябва да заплати поне половината от таксата. За обща координация е сформирана група от младежи от трите епархии в България.
През лятото на 2016г. млади хора от целия свят ще се съберат в Краков да празнуват нашата вярата и да се стремят към по-голяма духовност в любовта ни към Христа. Приканваме ви да се присъедините в това поклонничество.

Обща Информация
Пътуване
Ще бъде организирано от кординативния комитет и ще бъде включено в БГ-пакета,
при желание може извън пакетно срещу заплащане на реалната стойност.
Настаняване
Настаняването е в семейство, в училище, в палатка.
Закуската се определя от настаняването и ще бъде с купони.
Храна
Две топли хранения на ден доставени на територията на WYD въз основа на два отделни ваучера за всеки поклонник, в зависимост от избрания пакет.
Транспорт
Предвидени са билети за обществения транспорт в рамките на града
Застраховка на участниците
Злополука, медицински разходи и застраховка гражданска отговорност по време на периода на WYD.
Pilgrim Kit
Религиозни и информационни материали и други продукти, необходими и полезни
за пълното участие в WYD.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply