Подготвителна младежка среща за СМС Краков 2016

От 1 до 3 април енория „Пресвето Сърце Исусово“, беше домакин на междинна младежка християнска среща, подготовка за Световната Младежка Среща в Краков, която ще бъде през юли 2016г.

В първия ден, след пристигане и настаняване на всички участници от другите енории се проведе обожаване на светото причастие в църквата по време на вечерната набожност.
Вторият ден  започна с катехизис на тема „Милосърдни като отца“ воден от отец Димитър. По-късно започна инфо -анализ на събитието и организационна информация в читалищния салон. В същото време стана ясно, че общия брой на участниците от цял свят се очаква да е 2 милиона души. Българската група е над 350 човека, като  над 40 от тях са от гр.Раковски. Заедно с  младежите ще присъстват  епископ монсеньор Христо Пройков, 12 свещеника и 9 сестри.
В следобедните часове започна шествие от кв.Ген.Николаево до църквата „Св.Михаил Архангел“ в кв.Секирово и литургия в църквата. По-късно вечерта, младежите взеха участие в набожността „Пътят на светлината“, който се измолва след Възкресение Христово.
Третия ден започна с тържествена литургията за Божието Милосърдие предстоятелствана от епископа монсеньор Георги Йовчев, който поздрави и благослови участието на българските младежи в СМС Краков.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.

Leave a Reply