Сретение Господне


Днес 2.02.2018г. Църквата
чевствува празника“Сретение Господне“. Това е моментът, когато Йосиф и Мария представят Младенеца Исус пред Господ в храма.Те са посрещнати от Симеон- мъж праведен и благоговеен, на когото Свети Дух беше предсказал, че няма да види смърт преди да дочака Исус Христос.Той ги благославя като казва на Мария:“Ето, Този е тук за падане и ставане на мнозина в Израел и за да бъде предмет на противоречие. А на тебе меч ще прониже душата, за да се открият мислите на много сърца.“ Там също е и пророчицата Ана.Достигнала дълбока старост. Вдовица на 84 годишна възраст, която не се отделя от храма ден и нощ.Тя също благославя младенеца.
2.02.2018г.
Днес Църквата чевствува и Световен ден на Богопосветения живот- Т
Е КАЗАХА СВОЕТО “ДА“ НА ИСУС ХРИСТОС.
Мисли на Майка Тереза Светостта не е лукс за малцина, а обикновен дълг за теб и мен. Така че нека да бъдем свети, както е свят нашия Небесен Отец.


На този ден-Първи петък от месеца е посветен на Пресвето Сърце
Исусово

Молитва
Най-сладко Сърце Исусово, моля Те най-горещо, направи да Те обичам все повече.Ето, аз от благодарност към Теб и за опрощаване на всички мои неправди, отдавам Ти моето сърце и напълно Ти се посвещавам,Исусе Мой най-мили, и с Твоя помощ обещавам повече да не греша.Амин. Трябва да правим малки жертвички , за обидите и богохулсвата отравени към Сърцето на Исус.Те са острите тръни, които се забиват ежедневно в Сърцето му. Да вземем решение, да намалим нашите грехове, за да облекчим поне малко неговите страдания. На сутрешната литургия о.Димитър благослови и свещите , с които утре ще благослови “ Гърлата“.Всеки участник в литургията занесе благословени свещички в своите семейства и те да получат от Божията светлина.

Публикувано в Празници. Постоянна връзка.

Leave a Reply