Лурд – 160години от Явленията

Юбилей-160години от Явленията на Дева Мария от Лурд
През 1858г. на 11.02.Дева Мария се явява в Лурд на Бернадета Субиру – болно и скромно момиче от бедно семейство с 6 деца.На 16-то явление Дева Мария казва коя е:“АЗ СЪМ НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ“.Това се случва на 25.о3.1858г. на празника „Благовещение“.Тя дава голямо доказателство за своето присъствие, като извършва многобройни чудеса и връща здравето на много болни от избликналата вода пред Пещерата.Между 1858г.-1914г. са регистрирани 4445 изцеления.А от периода 1858г. до 2018г. броя на нерегистрираните изцеления е от порядъка на десетки хиляди.
Лурд се превръща в едно от най-големите светилища на Света Богородица.Тя иска да събуди заспалата вяра на много кръстени християни, които повече не се молят,     не се уповават, не се надяват и не обичат Небесния Баща -Бога!
Лурд е дар от Бога за Неговия народ.
Това е клиника за души и тела. Ако хората можеха да видят този дар и да прозрат, голямата любов  Божия, да потърсят духовно обръщане в Христа, единствения Извор на Живот и Любов.

Ако искате да видите клипа за Лурд, кликни тук

На 10.02.и на 11.02.2018г. в Националното Светилище „Дева Мария Лурдска“ в гр.Пловдив кв. Кичук Париж- се отслужиха тържествени, благодарствени Литургии по случай 160  г-на от Явленията на Дева Мария от Лурд.На 10.02-събота беше организиран транспорт от енорийския свещеник о. Димитър Димитров до гр. Пловдив за верните и младежите, които имат желание да посетят светилището.Литургията беше отслужена от о. Ивелин Генов.
На гърба на храма има „Дом за възрастни хора „. За него се грижат сестрите от ордена на “ Мисионери на Милосърдието“ на Майка Тереза от Калкута.Наред с тази грижа , те дават обяд за най-нуждаещи се хора по три пъти в седмицата в порядъка  от 30 до 50 души на ден.Те са най- близо до Исус , защото раздават не само храна  а и Божията Любов директно на най-бедните и изоставени хора.
По традиция когато се посещават тези тържествени литургии верните също носят свои подаръци, с които да помогнат поне малко на сестрите.А те от своя страна след литургията  приготвят по малка почерпка и набожни подаръци.

Публикувано в Празници. Постоянна връзка.

Leave a Reply