Велики Четвъртък

“Тайната Вечеря“
На прощалната вечеря Исус каза на учениците си: „Няма да ви оставя сираци“. Той изпълни обещанието си. Той ни даде Отец, като ни Го повери посредством молитвата си. Бащинското око бди над учениците на Христа , бащинската ръка ги покровителства , благославя и посветява . Така ние изпитваме истинска радост…
От спомена за тази тържествена молитва , казана преди горчивите страдания на Исус , избликна богат извор на утеха и радост през живота на човеците.
Има ли опасност , има ли тежък , мрачен и безнадежден час за последователите на Христа , след като дните са озарени от спомена за тази молитва , от спомена за това обещание?
В този тържествен и същевременно скръбен момент Исус се моли за нас . И нас препоръчва на Отца . Такава любов не може нито да ни забрави , нито да ни изостави . Бог Отец , не може нищо да откаже на такъв ходатай като Исуса .
Кеплер-епископ
И ние сме ученици на Исуса Христа . Тази молитва се отнася и за нас . Тази любов включва и нас. Да прочетем прощалната молитва на Исус при последната вечеря с учениците!
„Отче,  дойде часът! Прослави Сина си!…Моля се за онези, които си ми дал…но и за ония, които по тяхното слово повярват в Мене“(Ив. 17, 9-20)
Ако искате да видите клип за „Тайната вечеря “ кликнете туhttps://www.youtube.com/watch?v=997ni1xcmKwк

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.