Вторник-4. Пасхална

Календар;св. Мария Клеопова
Духовна храна-Седемте дара на Свети Дух
4.СЪВЕТЪТ
Дарът съвет, вид интуиция, свръхестествен инстинкт, е дар на Светия Дух, който ни кара да познаваме и следваме, с покорност и гъвкавост волята на Бога…Това е специална светлина, която ни диктува това, което е най- добро за правене или което подобава да се отбягва.
В крайна сметка това е дарът, чрез който Свети Дух става наш водач и съветник. Той пребъдва в нас под формата на постоянна светлина; учи ни да вземаме най-правилните решения, да вървим към Бога сред големите изпитания на този земен свят. Всеки момент този дар ни сочи най-практичните средства, чрез които да напредваме в добродетелта.
Дарът съвет ни е необходим от една страна за управляването на нас самите и от друга за подходящо ръководене на другите.
Този дар е нужен на всички християни, но най-вече на бащите и майките, на семействата, на всички предстоятели, които са представители на Божия авторитет.
Бащата и майката трябва често да призовават Свети Дух във възпитанието на своите деца. Това е деликатна и трудна задача, която изисква специално внимание, съвсем изпитано търпение, постоянно започване отново.
Децата не се раждат съвършени. Децата ви притежават безсмъртни души, на които трябва да осигурите вечното щастие.
Свети Душе, осветявай ме, направлявай ме, покажи ми пътя, по който трябва да вървя и който ще ме отведе сигурно при блясъка на вечността.

Ако искате да видите клип за Св.Йосиф-който е бил най-големия съветник на Исус   -кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=NjKDRcfcCKMК

НОВИНИ ОТ ЕНОРИЯТА
Преди месец Ирина Джундрина -девойка, надарена с много християнски добродетели от нашата Енория, беше българският представител на предсинодалната среща в Рим.
От 19до24 март 2018г., Генералният секретариат на Синода на Епископите свика предсинодална среща на която бяха поканени младежи от различни части на света.Темата на срещата ще бъде:“Младите, вярата и
разпознаването на призванието“, която ще се проведе през октомври 2018г.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.