Събота- 4. Пасхална

Календар:св. Петър Шанел свещ. м.
Духовна храна:Даровете на Свети Дух

7. Страх Божи
Даровете на Свети дух са даром дадени; постоянни, винаги на наше разположение; качества, които Бог дава на всяка християнска душа. Те имат за цел да подпомагат и допълват добродетелите, да правят душата гъвкава в ръцете на Бога, послушна на вдъхновенията на Свети Дух и на разположение на Неговото лично действие в нас.
Дарът страх съдържа едно живо чувство за величието на Бога, придружено с голямо отвръщение от най- малките грешки, които обиждат безкрайно добрия Баща.
Страхът, наречен синовен, е страх на детето, което не иска да наскърби баща си, това е самата деликатност на любовта, която се плаши от всичко, което би могло да причини мъка на Бога, когото душата обича или да не Му се хареса чрез най-малкия простителен грях.
Да претегляме греховете си не на везните на света, който ги намира незначителни и леки, но на везните на Бога благодарение на синовния страх, който е в нас.
Колкото повече любовта е съвършена, толкова повече тя счита за голям грях най-малката обида, най- малкото нараняване на сърцето на Бога...В любовта нищо не е малко.
Ако искате да видите  клип от Литургията на Храмов празник  в кв. Парчевич кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=JaQ_nybpQloК

Междинна подготвителна среща в духа на НМХС-Белозем

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.