Неделя -5. Пасхална

Духовна храна:Какво е чудото?
Чудото съществува. То предполага една специална и изключителна намеса на Бога в живота на хората. Само Бог е негов извършител.
Чудото е едно необикновено явление, което надвишава силата на създанието и привлича вниманието, като събужда удивлението на хората.
То е знак от Бога, който кара да се разбират неща, които човек не вижда; то е факт, който надвишава естествените способности.
Чудото е доказателство за Божията намеса, но Бог може да прехвърли властта си на друг, за да извършва чудеса. Като инструмент често пъти Той си служи със светците, за да покаже техните заслуги, да потвърди мисията им или тяхното учение.
Чудеса продължават да стават, въпреки упоритостта на тези, които не искат да ги видят или които поддържат тезата , че те не съществуват.
Ако Бог върши чудеса, то е защото са полезни, за да просвещават, да събуждат вярата в свръхестественото, да подновяват християнския дух и да спасяват душите.
Църквата знае, че истинското чудо идва от Бога; било за доказателство, било за потвърждение на някаква набожност.

Днес Литургиите на Църквата ни предават от Евангелието думите на Исус, който дава пример с лозовата пръчка.
Днес, молитвите на Молитвена група на Дева Мария, сеизвършиха в лозето на Мария Алексиева, по примера на думите от Евангелието…
АЗ съм истинската лоза, и Моят Отец е лозарят.
2. Всяка пръчка у Мене, която не дава плод, Той отрязва; и всяка, която дава плод, чисти я, за да дава повече плод.
7.Ако пребъдете в Мене, и словата Ми пребъдват във вас, то каквото и да пожелаете, искайте, и ще ви бъде.

Ако искате да видите чудото, което Исус прави със брата на Марта и Мария-Лазар,когото Исус много е обичал. Лазар е бил 4 дена в гроба и е започнал да мирише; Исус го възкресява…Кликнете Тhttps://www.youtube.com/watch?v=sfvzTm1mOCQ&index=224&t=0sУК
Днес Църквата почита паметта на Света Катерина от Сиена.
Тя се е родила на  25.03.1347г. в Сиена , Италия
Починала е на 29.04.1380г. в Рим-Погребана в Базиликата“Св. Мария върху Миневра“.Папите също са и оказали специални почести. Пий втори от Сиена я канонизира. Пий девети, я направи и я призоваваше като покровителка на папството и на Италия. За нея е писано:Беше скромна и горделива, малка и налагаща се, нежна, чиста и жарка, безкръвна, бледа и бодра винаги, храбра. Беше нещо повече: модел на съвършенството, голяма душа и велика писателка. На 15.10.1967г. Папа Павел-6 я провъзглася за Доктор на Църквата.
Ако искате да видите клип за Св.Катерина кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=yoPQHXIqKow&t=117sК

НОВИНИ ОТ ЕНОРИЯТА: Репортаж на с.Светла Зекова
Днес подарихме нашият живот и нашите семейства в ръцете на Исус и Дева Мария!
Ако искате да видите моменти; с. Светла с децата кликнете ТУhttps://www.facebook.com/svetla.zekova.1/videos/pcb.1781361385254251/1781361025254287/?type=3&theaterК

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.