Четвъртък-6. пасхална

Календар:св.Йов-10.05.2018г.
Майски размишления
„ЕТО РАБИНЯТА ГОСПОДНЯ-НЕКА МИ БЪДЕ ПО ДУМАТА ТИ!“
Мария е пример за вярно упование. От нея можем да се учим какво означава да се уповаваш на Бога изцяло- на живот и смърт, при всякакви обстоятелства.
Такова упование очаква Христос от нас. Упование което дава плод на надеждата и любовта. Само упованието и любовта правят една вяра ясна, силна, мощна и непоколебима.Често лодката на нашия живот сякаш се обръща от вълните на бурното море от неприятности, борби, изкушения и вярата ни преминава през сериозни всекидневни изпитания.
Бог не щади тези, които обича, не им пести болезнени, понякога продължителни изпитания. Изпраща им болести, пречки, изкушения, дори падения, за да очисти тяхната вяра, да я укрепи, изпробва ги в огъня на страданието. Понякога тези, които Бог обича, страдат много, но всичко е за това тяхната вяра да премине в упование, в  цялостно себеотдаване на Бог- без никакви условия.
Божествен Учителю, ние често приличаме на изплашените Апостоли, събудили се в лодката на нашия живот и викащи: Господи, спаси ни, защото загиваме! Ние сме ужасени от всяко наше поражение и от всяка пречка. Отговори ни , Господи, с думите:“ Защо се страхувате, хора с малка вяра?“, а след това успокой бурята в нашата душа и укрепи нашата слаба вяра! Направи така, че вярата ни да се превърне изцяло в упование в Теб и в Твоите намерения за нас! Нека всеки от нас да повярва в Теб!
Пресвета Дево Марийо, укрепвай нашето упование!

Ако искате да видите музикален клип за Дева Мария кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=N3Br9-0iWgUК

Майска набожност-Тази вечер, след вечерната Литургия се извърши обожаване на Светото Причастие.


Кадри: Вечеря за една усмивка-5.05.2018

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.