Сряда-16.05.2018г.

Календар:св. Иван Непомук свещ. м.
Плодовете на Свети Дух: 5. Кротост
Кротостта е добродетел, която смекчава излиянията на гнева, вдъхва миролюбиви чувства, прави душата тиха и спокойна, гони от сърцето опечалението, прави човека добродушен с ближния, отстранява ни от грубите обноски, също и от грубите и жестоки думи.
Кротостта ни помага да  претърпяваме обидите и да  връщаме добро за зло. Тази е истинската кротост.Тя не изключва известна сила; тя става сериозна, когато го изискват любовта и благоразумието.
Благият и кротък човек е господар на сърцето си.
Човек, който е буен, не познава мира и спокойствието.
Кроткият човек е скала, която издигайки се над морето, сломява всички вълни, които с ярост се блъскат в подножието й, и то без да бъде поклатена.
МАЙСКИ РАЗМИШЛЕНИЯ:
Мария, Царице на света, Майко на целия човешки род, бъди наша надежда в тези трудни времена! Спасявай ни от отчаянието, от паденията на духа, показвай ни своето майчино загрижено лице и води ни търпеливо към своя Син! Ти която заедно с него си страдала и умирала на върха Голгота, изпроси ни духа на разкаянието и покажи ни един ден Лика на своя Син във вечната радост!                                                     Ако искате да видите клип-Лурд-Фатима;12. 05. 2017г. кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=DPGMG-aFctc&index=85К Поклоннически кадри от Меджугорие

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.