Сряда-6.06.

Календар: св. Норберт еп.
Духовни размишления: Набожност към Пресветото Сърце Исусово
„Синко, дай си мен сърцето“. (Притч. 23,26)
Исус иска нашето сърце, и има пълно право. Не даде ли ни той това сърце? За да се решим да му дадем това наше сърце, нека изучим Пресветото Сърце Исусово, това най-красиво художествено дело на небето и на земята, на природата и на благодатта, и тъй да му отдадем една особена почит.
Човешкото сърце е един орган, на който всякога се е отдавало голямо почитание. То е предметът на уважението, почитанието и любовта на хората. И действително, сърцето е най-главната и най-важна наша част, най-благородната на човешкото тяло; сърцето е съчетанието на целия човек, светилището на човека. В сърцето се раждат и узряват великите мисли, великодушните чувства и важни плановете планове и решения. Сърцето е огнището на волята, следователно на добродетелта и на порока, на доброто и на злото; от сърцето изхождат всичките престъпления и мерзости, също и добродетелите водят своето начало от сърцето.
Ако искате да видите клип за Обожание на Сърцето Исусово във Светото Причастие- кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=Xx33NiZO8Lc&t=21sК
Това са кадри от Празника-Тяло и Кръв Христови-АЛАЯ
Това са снимки от Поклонничество-Белене…

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.