Петък-15.06.

Календар: св. Амос пр.; св. Вит м.
Новини от католическият свят: Голямото наводнение в Лурд. Нивото на река Гав, все още е високо. Щетите са огромни…Този клип е нов. Заснет е от наводнението; В самият град…кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=1AcBVDzJut8К

Духовни теми: Настоящият момент
Бог управлява всичко със своя промисъл и нищо на се случва без Неговото позволение. Времето, което ни се дава от Бога, е една благодат. Вечната ни съдба зависи от употребата на времето. Жалко за всички, които го пилеят, защото изгубеното време не се връща повече.

Ако искате да видите клип от 14.06.2018г.: Среща на Папа Франциск с асрофизици, кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=QbpMNxS21lwК
Всеки четвъртък, след Вечерната Литургия се извършва , Обожаване на Исус в Светото Причастие. Всичко се случва на самият олтар. Светото Причастие е заобиколено от свещениците, монахините и верни, които имат желание.

Животът ни е една последователност от моменти. В него няма нищо съществено, а само кратки моменти, които преминават светкавично. Живеем в настоящето. Да го осветим- това е наше задължение на християни. Което ни се случва, е най-доброто и светото за нас. Миналото го няма вече, бъдещето още не е дошло, а настоящето е най-важно, защото то тече по волята на Бога, която всеки момент ни се разкрива.
Всеки ден приготвя нашата вечност.
„Не се грижете за нищо: нито за тялото, нито за душата...“(Мт. 6,25).-казва Исус в Евангелието.
„Всички неща се превръщат в добро за тези, които обичат Бога…“(Рим.8,28)
Кадри от поклонничеството на група верни от  гр, Раковски, под ръководството на о.Борис Стойков: Лурд , Барселона, Монсерат….

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.