Четвъртък-21.06.2018г.

Календар: св.Алойзи  Гонзага мон.- Покровител на младежите-1591г.
Новини от католическият свят: Папа Франциск е на посещение в Женева.В този еблематичен град на Реформацията. Папата идва да насърчава единството на християните и да се срещне с католиците в страната. Той, бе посрещнат на борда на самолета от апостолския нунций, епископ Томас Гуликсън и Ален Берше президент на Конфедерация Швейцария.
Ако искате да видите клип от посрещането на Папа Франциск кликнете Тhttps://www.youtube.com/watch?v=Ita3otCgHqcУК

Духовни теми: „Каква полза има от това за вечността“ Св. Алойзи Гонзага
Ако искате да видите клип за възхвала на Бога- кликнете https://www.youtube.com/watch?v=iwGDNUbiCVg&index=108ТУК

Ако не ме очакваше вечността, този живот, прекаран тук на земята, изпълнен с горчевина и страдание, не заслужава думата, която бихме с готовност произнесли:“Да бъде!“.
Но след като вечността е моето бъдеще, аз желая да постъпвам като съобразителен търговец. Необходимо е да действам и да преценявам всичко от гледна точка на вярата, която ме учи, че за всяка работа и всяко унижение ме очаква вечна слава в небето. През цялата вечност ще блести онова, което е извършено заради Бога. Обаче, всичко, което е извършено от суета и тщеславие и заради хорското мнение, ще изчезне в забвение.
Който е разбрал краткостта на времето и трайността на вечността, той ще продаде    скъпо живота си на Бога.

Този живот със сигурност ще бъде скъпо продаден на Бога!-Сестра Елка Станева.Профил в кадри.

Лурд-след голямото наводнение-13.06.2018г.-Вижте  клиhttps://www.youtube.com/watch?v=6lwuxqfwU7kп

СВИДЕТЕЛИ НА ВЯРАТА-Отци ФранцисканциКонвентуалци
Отец Йосиф Кривчев-Род. 30.01.1899г.-гр.Раковски кв. Секирово
На 29.06. 1923г. отслужва първата си литургия в родното си (тогава) село Секирово.Петте министранти, които служат с него литургията са възхитени и решават да го следват. Отец Йосиф основава първата семинария в Буюкдере, близо до Истанбул.До 1929г., всички младежи са изпратени в Италия, където завършват образованието си.
О. Кривчев има изключително преживяване, поради дълбокото си приятелство, което го свързва с О. Максимилиян Колбе в Серафическия Колеж на Умбре- той е един от първите  декларирали се Рицари на Непорочната. Сърдечни отношения почти 10 г. има с Н.В.Пр. Монс. Джузепе Ронкали, който впоследствие става Папа ЙоанXXIII…следва…

Детско лято-2018г.-продължава; Днес, заниманията се проведоха в ОУ „Христо Смирненски“-Проведе се Олимпиада за начинаещи първокласници….

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.