Понеделник – св. Вилхелм иг.

Духовни размишления: „Свещениците са крехки, молете се за тях!“– казва едно френско медийно издание.

Подпомагайте вашите свещеници в изпълнението на дълга им. Те се нуждаят много от вашето сътрудничество, от симпатията ви, от насърченията ви, от предаността ви, изявена в най-различни форми. Ако не притежавате достатъчно кураж и съвест, за да помагате на свещеника, имайте поне достатъчно съвест да го оставите да действа, не спъвайте неговите инициативи и усилия, които полага.

Те носят духовни и неизчерпаеми богатства, които не могат да се откупят със земно злато. Ако искате да видите цялата Литургия от празника кликнете тук.

Прощални думи към о.Димитър, които поради натоварената програма Молитвена група на дева Мария не можаха да кажат.

 

 

Какво да ти кажем:“Сбогом“-не. „Довиждане“-не. Просто „Предай нататък“.
Предай твоята сила, твоя дух, непрестанната амбиция да създаваш нови неща, всеотдайност, нетърпимост спрямо лоши прояви, твоето желание да помагаш в трудни ситуации. Ти си винаги навсякъде, където Църквата има нужда, подобен на падре Пио. През тези години, свикнахме някак в съзнанието си, че си имаме стабилен свещеник, който да е ликът на нашата Енория. Той да ни представлява навсякъде, пред медиите и пред света. Но не се запитваме каква е цената? Kолко безсънни нощи, тревоги, притеснения, през болести, студ, жега, преумора- да нямаш нито един ден специално за себе си, отдаден денонощно в служба на хората. Знаем, че най-голямото ти щастие да помагаш на най-изоставени и болни хора. Ти намираш общ език, както с детето така и с най-възрастният човек. Отче, благодарим ти за всеки миг, в който си бил с нас. Постарай се да забравиш лошите моменти. спомняй си само хубавите от нашата Енория. Предай твоята любов към Исус и Дева Мария и на други хора. Носи твоята светлина и там, където е още мрак. Бъди ‘Via Lucis’ през целия си път на Земята.

Ние винаги ще те носим в сърцата си! С много любов и признателност: Молитвена група на Дева Мария.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.