Сряда-св. Кирил Александрийски еп. ц.уч.

Духовни размишления :
Знам о, Исусе, че на мене принадлежи всичката Ти любов през земния Ти живот, от малката къщичка в Назарет, пътуванията Ти и тежките страдания, особено през последните три часа върху кръста на Голгота. Всичко това Ти извърши от любов към мене. На мене принадлежат молитвите, мислите, копнежите, благословията, надеждата и всички страдания в тихото уединение на Дарохранителницата.
Тогава не е ли правилно и аз да посветя изключително на Тебе всичката си любов, целия си живот с дейността, страданието и смъртта?
Да, Исусе, за Тебе искам да живея, за Тебе искам да умра.
Всичко за Тебе, Пресвето Сърце Исусово!

 

ЕХО, ОТ ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЛИТУРГИЯ: МИРОПОМАЗАНИЕ, РАЗМЯНА НА СВЕЩЕНИЦИТЕ! Изпратихме с много благодарности Отец Димитър.И може би дълго време няма да свикнем с мисълта, че като влезнем в храма , няма да можем да го видим.Но щом така се случи, може и Бог, така да иска ? Животът продължава : Сега , трябва да дадем шанс на Отец Младен Плачков. Сигурно и той се притеснява; Нова голяма Енория, нови хора, нови предизвикателства, хиляди нови неизвестни…
Да се молим за тях двамата. Да се успокоят, да свикнат с новите си семейства и да продължат своята „СЛУЖБА НА БОГА“. Нека Дева Мария бъде тяхна съветница!


ДЕТСКО ЛЯТО-2018г.-Продължава…

Църкви, катедрали и базилики от Европа…

НОВИНИ ОТ ВАТИКАНА : Френският президент Макрон на посещение при папа Франциск. Ако искате да видите кадри от нея , кликнете Тhttps://www.youtube.com/watch?v=zeKgtS7s2hoУК

 

 

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.