Сряда-Свети Бенедикт

Ехо от НМХС-Белозем 2018г. „Аз Съм пътят, истината и животът“(Ив 14,6)- казва Исус, тази незабравима фраза, сбогувайки се със своите ученици, в навечерието на своята смърт.-Оттогава тя е обект на многобройни дискусии и тълкувания.

Може би това е „нещото“, което търсиха нашите младежи на тази среща.Да срещнат Исус във всичките му лица…Можем да открием Исус поне в 50 образа. Най-търсените от нас са: да го срещнем като брат, като приятел, съветник, баща, страдалец и пътник.

  НМХС-Белозем 2018г.-Откриване Ако искате да видите Филма по откриването на срещата, кликнете ТУК 

</V/www.you

„Христе, мой живот си“- Музикално изпълнение от български младежи. Ако искате да видите и кадри от Световната среща в Краков-Кликнете тук.

„Аз Съм пътят“-във всички религии пътят е неизменен символ на живота. Човекът е един постоянен пътник. Не може да се спре. По време на пътя си изживява множество промени. Но да стигне до крайната цел не е лесно, пътят е често дълъг и труден. Налага се да се преминат и по-дълги пътища, погрешни посоки, опасни пътеки.

 

 

  Подготвителна среща-Белозем 2018г. Ако искате да видите цялата подготовка, кликнете ТУК

2)Исус ни предшества, за да ни приготви жилище в небето.Той е пътят, който води към него. Който му се доверява, както казва Иван-неговия ученик, намира пътя, за да стигне до Бога. Този път, обаче, не е всякога лесен- може да бъде и Кръстният път, път по който нещо се прекъсва и пресича в нашите намерения, и често сме заставени да носим нашия кръст. Често, от друга страна, нашият път се разклонява по криволичещи пътеки, навлиза в лабиринти и с учудване намираме скрити духовни ядра, достигаме нашето същинско Аз, където обитава Бог- изворът на нашето битие.

„Аз Съм истината“- казва Исус. Който бяга от истината в своя живот, ще живее винаги в страх от това, че все пак истината ще го настигне. При срещата с Исус не можем да останем скрити, нашата същност излиза такава каквато е. Точно това ще ни направи свободни, отвеждайки ни в живота.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.