Четвъртък- св. Макрина мон.

Новини от Енорията : На 16.07.2018г. Молитвена група на Дева Мария към Енорията, посети единствения в България – Кармелитски манастир „Свети Дух“. В манастирската църква бе отслужена тържествена Литургия от Монсеньор Христо Пройков и други свещеници, в чест на Дева Мария от Кармил. Нашата Енория беше представена от о. Ивелин Генов. А, „Малката Света Тереза на Детенцето Исус“ е другата покровителка на манастира. В края на Литургията Монсеньор Христо запозна верните с историята на манастира и какво съкровище е той за България. Той извърши и ритуала за „Благославяне и приемане на Светия нарамник“. Знаем всички че, тези сестри живеят в пълна изолация от света, само между стените на манастира и техните молитви са най-чути пред Бога, защото душите им са свързани завинаги.

След Литургията имаше вълнуваща среща със сестрите кармелитки. За изненада на всички, лицата им сияеха от радост. Всеки искаше да се приближи и да докосне някоя от сестрите, да разговаря с нея и да си каже болката, която е сигурен че, ще бъде представена пред Бога.

 Нарамникът на Кармила-Дар от Света Богородица! Това е дарът за мнозина верни, който е бил тяхна мечта. Ако искате да видите клип от работата на о.Павел Бенедик от Апостолистическата сакрастия- кликнете ТУК 

</V/www.you

– Музикално изпълнение от български младежи. Ако искате да видите музикален клип в изпълнение на Фондация Елия-„Ако си дал“ в знак на благодарност на сестрите кармелитки за техните молитви и тяхната жертва!-Кликнете тук.

Молитва на свещеника при благославяне: Да те благослови Всемогъщият Бог, Творец на небето и на земята, Който благоволи да те причисли към братството на Присноблажена Дева Мария Кармилска, която умоляваме на съртния ти час да смаже главата на древния змей, та да наследиш палмовия венец на вечното блаженство, рез нашия Господ Исус Христос.

 

 

https://www.fac
  Тайната на Кармила е молитвата на Мария. Молитва, която е чисто себепринасяне в жертва, поставяне в разположение на делото на Бога в една мълчалива любов. Ако искате да видите клип за Милано, кликнете ТУК
http://catholic-rk.com/wp-content/uploads/2018/07/16-manman2-

В края на деня групата се отправи към Катедрала „Свети Йосиф“, където бе посрещната от о.Ярослав Бабик. Той разказа подробно всички събития, около построяването на Катедралата и накрая завърши с молитва.

Да се молим в Кармила, означава с пълна решимост да оставим Бог да бъде Бог в нас, оставяйки Му всяка инициатива в този приятелски разговор, означава да останем скрити в Бога с Христос. Да изоставим човешките си маниери и ограничения. Да преминем от нещата, които правим за Бог, към нещата, които Бог иска да направи в нас.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.