Понеделник-Света Бригита

Кармилска обител в София-Каква голяма благодат за България, да има своя Кармилска обител.“При петото си явяване във Фатима на 13.08.1917г., Мария известява на трите деца, че ще се яви отново на 13.10. и тогава те ще видят Богородица Кармилска. Наистина на 13.10. за своето последно явяване Светата Дева се показва на децата държейки в ръцете си нарамника.Света Лучия казва: „Това стана, защото Светата Дева желае да носим светия нарамник“. От своя страна монс. Да Силва, епископ на Леириа, заявява, че нарамникът е интегрална част от посланието във Фатима. Светата Дева изисква много от своите верни служители на планината Кармил: кръстът, изпитанията и страданията от всякакъв род не ще им липсват. Но Мария ги учи да оценяват страданията, които ни пречистват и правят от нас една „Хостия за грешниците“.

Дарът на Майчиното сърце- нарамника- сме длъжни да носим постоянно. По важна причина , той може да се смени с осветеното медальонче. Всички ние от молитвена група на Дева Мария получихме това медальонче, за което сме много благодарни, първо на с.Елка, че ни даде тази възможност, и естествено на Дева Мария, която е искала да ни дари с този подарък!

 Спомени: Поклонничество до Фатима- 100г. след нейното явление.Октомври, 2017г- 250 човека от всички католически енории в България посетиха Фатима. Ако искате да видите филм- Първа част, кликнете ТУК 

</V/www.you
n

Тази е една от сестричките, които видяхме. Всички те бяха много усмихнати и лъчезарни, имаха желание да се запознаят с повече хора, да чуят техните молби и да ги представят пред Бога.

Кадър от Първата Литургия на о. Младен Плачков. Минаха вече 22дена от Тържественото посрещане на о. Младен. Сигурно са били трудни дни. Но, той е организиран и спокоен, ще намери сили да се справи.

Ако искате да видите музикален клип в изпълнение на о. Ивелин Генов кликнете ТУК

 

 

  Новини от Енорията: На 21.07.2018г. се извърши цялостно измиване на Църквата, по молба на о. Младен Плачков от няколко жени, някои от тях са от Молитвена група на Дева Мария. Църквата придоби чист, спретнат и свеж вид. Отец Младен с лекота започна своята работа . Да му пожелаем „Попътен вятър“! Ако искате да видите клип от Енория „Свети Михаил Архангел“за закриване на детското лято, кликнете ТУК

Това са кадри от НМХС-Белозем. Монсеньор Христо Пройков, о. Венци, с.Елка, о. Ивелин и всички останали свещеници наподобяват иконата на Исус-Добрият пастир. Те всички са загрижени за душите на своите младежи. Живеят с техните радости и тревоги. Стараят се да не загубят ни една душа. Срещата отмина, но се запечата завинаги в сърцата им.

Духовни съвети: Да се молим, означава да влезем с цялото си същество в Марииния начин на съществуване. Да се облечем в Христос с чистотата, простотата и смирението на Девата.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.