Четвъртък-Свети Йоаким и Ана

Календар: Светите Йоаким и Ана са родители на Пресвета Дева мария. Според традицията, те дълго време нямат деца , но след като ангел предсказва на Йоаким раждането на дъщеря, която ще бъде наречена Мария („Обичана от Бога“), Ана става майка на заченатата без грях блажена Дева. Двамата съпрузи са образец на благочестиви и любящи родители.

О, пречисти съпрузи Йоаким и Анно! Запазвайки чистотата, предписана от естесвения закон, вие извършихте по Божия благодат онова, което надвишава естеството: дадохте на света Божията майка, която мъж не позна. Водейки благочестив и свят живот в човешкото си състояние, !

  Вие родихте на бял свят дъщеря, която е по-велика от ангелите и сега е Царица на самите ангели. Ако искате да видите филм, за Света Ана, кликнете ТУК 

</V/www.you
n

О, най-прекрасна и пресладка Дево! Дъще на Адам и Майко на Бога. Блажена е утробата, която ти е дала живот! Блажени са ръцете, които са те прегръщали и устните, които са те целували с пречисти целувки- тези на твоите родители, тъй като ти си запазила девството си във всичко! „Възклицавай на Господа, цяла земьо; тержествувайте, веселете се и пейте“(Пс.97,4). Издигайте глас, викайте, не бойте се!

О, Йоаким и Анно, блажени съпрузи, наистина без недостатък! Вие сте познати поради плода на вашата утроба, както бе казал някога Господ: „По плодовете им ще ги познаете“(Мат.7,16).

Ако искате да видите клип за папа Франциск,който призовава религиите да реагират „с креативност на вика на бедните и на толкова много гладни и жадни за Бога“. ТУК

p>
 

</V/www.you

Това са сестри , Францисканки мисионерки на Пресвето Сърце Исусово.

…Кой е моят ближен? Не свещеникът и левитът, които отминават нуждаещия се, а любвеобилният самарянин, който изоставя задълженията си и работата, за която е тръгнал на път. Той превързва ранения човек, качва го на добичето си и го откарва в староприемницата. Така трябва да постъпваме и ние, когато някой се нуждае от нашата помощ. О, Боже, помогни ми, дай ми сили да не бъда егоист, а постъпвам благородно и да дарявам.

Ако искате да видите музикален клип в изпълнение на Брат Александро кликнете ТУК

<
</V/www.

На 17.07.2018г. Отец Димитър празнуваше своя Рожден Ден. Макар и със закъснение искаме да му пожелаем- Да напълни този красив храм „Свети Дух“- Тракия, с много верни, това към което той се е стремял винаги. Да вложи енергията и духа си в това, да събира души за Бога! ТЪРПЕНИЕ ОТЧЕ, в него се крият всички добродетели!

Духовни съвети: Свещеното Писание, горещо ни препоръчва милосърдни дела. „Аз ви заповядвам, казва Господ, да отворите ръката си за бедния. Пророк Исаия казва: „Дайте от вашия хляб на гладния, повикайте във вашата къща сиромасите и нуждаещите се. Когато видите някой човек гол, облечете и покрийте го, и в него не презирайте собственото си тяло.Тогава вашите дела ще блестят като слънцето, и Божията слава ще ви преизпълни в небето.

 

 България- Нашата красива Родина! Да я обичаме, в нея винаги ще тежим на мястото си! Ако искате да видите клип за най-красиви места в България, кликнете ТУК

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.