Света Майка Тереза от Калкута

Новини от Енорията: Това е момент от Литургията, която отслужи о.Ивелин с двама полски свещеници за благодарност, че тяхното поклонничество както и на тяхната група – „Пеша от Бургас до Малко Търново “ е минало с успех и много духовни благодати.. Да си пожелаем догодина да има на това поклонничество и хора от нашата Енория….

  Ако искате да видите кадри от срещата на поклонниците с верни от Енорията… кликнете ТУК 

Календар: На 5.09. Църквата чества Света Майка Тереза от Калкута (1910-1997) Света Тереза от Калкута, Исус те призовава да занесеш на тези, които живеят в мрак, Светлината на Неговата любов и състрадание сред мъка и болка. Следвайки твоя пример, помогни ни да разпознаваме лицето на Исус в нашите страдащи братя и сестри и да му служим със смирение и радост. Научи ни да бъдем носители на нежната Божия любов и Милосърдие и така да свидетелстваме, че Бог още обича света чрез всеки един от нас. Амин.

Ако искате да видите Клип,за сестри кармелитки от манастир „Св.Йосиф“ във Фатима. кликнете ТУК

Думи на Исус към Майка Тереза : “ ЕЛА, БЪДИ МОЯТА СВЕТЛИНА “ Светостта не е лукс за теб и мен. Така че нека бъдем свети, както е свят нашият Небесен Отец.

 

</V/www.you

МОЛИТВА ЗА ПОВТАРЯНЕ ПРЕЗ ДЕНЯ – Тази молитва повтарят сестрите от ордена на Милосърдието по целият свят Исусе, Ти си гладният, който трябва да бъде нахранен. Исусе, Ти си жадният, който трябва да бъде напоен. Исусе, Ти си голият, който трябва да бъде облечен. Исусе, Ти си бездомният, който трябва да бъде приютен. Исусе, Ти си самотният, който трябва да бъде обичан.

Ако искате да видите клип за -Преклонението пред дейността на Света Майка Тереза от Калкута…кликнете ТУК

Част от правилата на това Поклонничество „Скаутска Италия“ : ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО (Мат.7,12;Лук.6,31) Всичко, което искате да ви правят човеците, същото им правете и вие. Защото това е Законът и Пророците.


Oткрита е строителна площадка върху която ще бъде изграден параклис-костница. Средствата за изграждането му са осигурени от Община Чипровци, дарение от политическа партия „Герб“ и о.Иван Топалски.

  15000 учени от 184 страни подписаха второ „Предупреждение към човечеството“. В документа са изброени най-опасните екологични опасности, заради климатичните промени, които застрашават всичко живо на Земята. Текстът е публикуван в списанието „BIO Science“….Броят на хората се е увеличил- смятат учените – с два милиарда за четвърт век, докато останалите бозайници, влечуги, земноводни и риба са намалели с 30%. Ако искате да видите клип за 7-те най-красиви язовира в Родопите. Кликнете ТУК

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.