Начало на Новата Пасторална Година

ПАПА ФРАНЦИСК ИДВА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ – ДОГОДИНА !. Бойко Борисов покани папа Франциск в нашата страна. Последното папско посещение в България, беше през 2002г. от покойния вече Папа Йоан Павел II. Това посещение беше паметно за страната ни. За пръв път идва -„Папа“ в България. Много вълнения, емоции и незабравими мигове за нашия народ, особено за младежите. Тогавашният президент – Георги Първанов, посрещна папата от страна на Държавното ръководство. В Пловдив бе посрещнат от всички католически свещеници, монахини, духовни лица, миряни, така и от всички християни, които искаха да видят на живо папа Йоан Павел II. Срещата с младежите стана в Католическата катедрала“Свети Лудовик“, под ръководството на Монс. Георги Йовчев. Папата посети и Рилският манастир.

Папата откри Синода за младежите: пророчество, общение, надежда
С тържествена литургия на площад Св.Петър, в сряда сутринта, папа Франциск откри епископския Синод за младежите на тема: „Младежите, вярата и избора на звание“, който ще продължи до 28 октомври. Папата призова присъстващите 267 синодални отци да разпалят своята страстна любов към Исус и заразят с нея младежите и се борят срещу всичко онова, което им пречи за цялостното развитие.
.

  Молитва на Папа Франциск към Светото семейство–––––– Исусе, Марийо и Йосифе, към вас, Светото семейство от Назарет, днес отправяме поглед с възхищение и доверие; във вас съзерцаваме красотата на общението в истинска любов; на вас препоръчваме всички наши семейства, за да бъдат подновени в тях чудесата на благодатта…. … Ако искате да видите клип за Посещението на папа Франциск в България кликнете ТУК 

</V/www.you

Ако искате да видите уникални кадри от срещата на българските младежи с папа Йоан Павел II в Католическата катедрала „Свети Лудовик“ в Пловдив…-Кликнете тук.

Тази година нашите младежи „Скаути“, при своето поклонническо пътуване имаха щастието да се срещнат със Светия Отец Папа Франциск в Рим… ….

 

 

  
Новини от Общината–- Министър Румен Порожанов преряза лентата на Фермер Експо в Раковски
“Подобни животновъдни изложения като това в Раковски са обречени на успех при съчетанието на животни с традиционните храни и прекрасното вино от Пловдивския регион. Министерството винаги ще подпомага подобни събития”. Това каза министърът на земеделието и храните Румен Порожанов при откриването на второто издание на „Фермер Експо Раковски 2018“.
–––––- Ако искате да видите клип с Отец Ивелин Генов- „Споделянето“ кликнете ТУК

Отец Младен Плачков откри Новата Пасторална Година. Всички групи подновиха своята дейност. Молитвена – мисионерска група на Дева Мария към Енорията, започна своята дейност с почистване на храма и вечерта с молитви и размишления заедно с о.Ивелин Генов.––––––-Нашата сестра Грейси замина на 11.10.- четвъртък на МИСИЯ В СЕЛО ЖИТНИЦА. Дълги години тя беше в нашата Енория. Отличаваше се със своята скромност, трудолюбие и търпение. Мисионерската й работа в Енорията : Грижа за аранжиране на цветята на олтара, да има винаги красиви и свежи цветя, както в енорията така и в кв.Парчевич. Помощ във всички дейности с децата, посещение на болни по домовете и в двете енории.Всеки четвъртък сестрите дават безплатен обяд на нуждаещи се от Енорията – близо 40 души, сестра Грейси винаги е насреща. Въпреки трудността с езика, тя е от Индия, но намираше начин да контактува с децата и с техните родители, така също и с верните от Енорията. Ще я запомним като тиха, скромна и трудолюбива сестричка. БЛАГОДАРИМ ТИ СЕСТРА ГРЕЙСИ ЗА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ !!! ЗАНЕСИ СВОЯТА ЛЮБОВ КЪМ ИСУС И ДЕВА МАРИЯ И В ДРУГАТА ЕНОРИЯ. НА ДОБЪР ПЪТ !!!––На 14.10.-неделя, тя ще присъства за последно на молитвения час с групата на Дева Мария в Енорията.

ПОДГОТОВКАТА ЗА МИРОПОМАЗАНИЕ 2018-2019 В ДЕН ПЕТЪК ОТ 14.00 часа! Това Съобщи сестра Елка на децата, които ще приемат това тайнство, така също и децата, които ще приемат тайството – Причастие, започват своята подготовка. Сестра Елка с Отец Ивелин, ще се погрижат за духовната подготовка на децата в манастира на Сестрите-Францисканки. В тяхна помощ, ще бъдат помощници – катехисти: Пепа Шопова, Мариана Пендова, Гинка Шулева и други… >

Ако искате да видите и кадри от интервюто с певеца Миро, взето от Мариана Станчева, относно църквите в Раковски… …-Кликнете тук.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.