Света Катерина Лабуре – френска монахиня, Животът в Енорията…

КАЛЕНДАР : Днес Църквата почита паметта на Света Катерина Лабуре – френска монахиня. През 1830г. през нощта между 18 и 19 юли, Дева Мария се явява на Св. Катерина в манастира, с молба 🙁 Да се моли добре броеницата. Да се почете Нейното Непорочно зачатие. Да се направи статуя с изображение на Дева Мария с глобус в ръка и глобус под краката й. Да се разпространи медальон с изображение на Дева Мария с надпис „Аз съм Непорочното зачатие“) По-късно, чрез този медальон стават безброй чудеса…Дева Мария иска от Св. Катерина : „ВСИЧКО ТОВА ДА ОСТАНЕ В ПЪЛНА ТАЙНА, ДОКАТО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ“.Това е продължило през целия земен път на Св. Катерина. “

.

  По-късно, преди смъртта си, през 1876г. Св. Катерина описва писмено самата среща с Дева Мария. „Чедо, Бог иска да те натовари с една мисия. Мъчно ще ти е, но ще превъзмогнеш себе си като мислиш, че го правиш за славата на Бога…Ще ти противоречат. Но ще получиш благодат, не се бой…Ще има жертви в Парижкото духовенство. Негово Високопреосвещенство архиепископът ще загине.(При тези думи, сълзите й пак протекоха)…Чедо, кръстът ще бъде презиран, ще го захвърлят на земята, отново ще разтворят реброто на Господа Исуса Христа. Улиците ще бъдат пълни с кръв, целият свят ще бъде натъжен.(Това, ще се случи след 40г.- мислено разбира Св. Катерина)––„на небето не се говори както на земята, душата гледа Бога, Бог гледа душата и всичко е разбрано. Това е небесния говор.“––––––––– След отварянето на гроба й.“Тялото било непокътнато, забелязали са напълно обвити в плът ръце с хубави дълги пръсти… разкрило се, хубаво лице леко почерняло. Един от докторите повдигнал клепача и отстъпил издавайки малък вик. Бил видял тези хубави очи, които са видели Дева Мария, и които 56г. след смъртта изглеждали неугаснали“. Именно, това толкова чисто, толкова свето тяло, победител на гробното тление, можем да почитаме в параклиса на Дъщерите на Милосърдието на улица „Дьо Бак“144 в Париж, където е изложено в славния си скъпоценен ковчег, под престола на Дева Мария с глобуса, който Блажената е толкова желаела да бъде издигнат.–-МОЛИТВА–-Служи, сестро Катерино, която по силата на една пазена тайна през целия си живот, си дала на християнския народ пример на несравнимо смирение, служи за урок на нашия нещастен век на гордост и подлост. Амин.

.–––––––– … Ангел – пазителя на Св. Катерина, във вид на 4-5г. момче, я събужда през ноща за да види явлението на Дева Мария.–– Ако искате да видите този клип за Света Катерина Лабуре кликнете ТУК 

</V/www.you

Elka Staneva

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО ПОДГОТВЕНО ОТ ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ!

СЪРЦЕТО ТИ ВЯРВА ЛИ В ЧУДЕСА?–––––––––––––––––––––– Ако искате да видите музикален клип за Света Катерина Лабуре -Кликнете тук.

.

….

 

На 25-ти ноември 2018 г. „Каритас Витания“ официално се откри в гр. Раковски социалното предприятие „Работилница на Каритас“, реализацията на което стана възможна с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

В работилницата ще се изработват ръчни сапуни и свещи по метода „разтопи и излей“, като „Каритас“ ще осигури възможност за работа на хора от уязвими групи в неравностойно положение – хора с увреждания, дългосрочно безработни и др. Участието в трудовите дейности и обученията, както и психо-социалната подкрепа от професионалния екип ще помогне на тези хора да натрупат трудов опит, да възвърнат самочувствието и достойнството си, да усетят чувството на удовлетвореност и значимост и да преодолеят социалната изолация, в която се намират. „Трудът ни избавя от трите най-големи злини: скуката, порока и бедността” е казал Волтер, а колегите от „Каритас Витания“ в допълнение към това добавят, че искат един ден да запишат в историята на социалното предприятие, че „трудът възвърна достойнството, самочувствието и уважението на всеки един работещ в работилницата на „Каритас“.–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

 <strong  

Ако искате да видите, Филм за Посещението на папа Франциск в Монако – Литургия с принц Алберт II и семейството му, президента на Бахре …..Кликнете ТУК

–––––––––––––––––––––––––––––––––––ТОВА Е НОВОТО СЕМЕЙСТВО НА СЕСТРА СВЕТЛА ЗЕКОВА В КИПЪР. НАЙ-СПОЛОТЕНОТО СЕМЕЙСТВО !!!


МОЛИТВА ЗА МОНАШЕСКИТЕ ОБЩЕСТВА : О, Боже, Който вдъхновяваш и изпълняваш всяко свято намерение, води Своя народ към живота на вечното спасение и стори така, че Твоите чада, които са се посветили на Тебе, изоставяйки всичко, за да последват пречистия, бедния и послушния Христос и с пълна преданост да салужат на Тебе, Отче наш, и на общността на братята и сестрите за обединението на християните…….Чрез Христа нашия Господ. Амин,, ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-Мода?
Модата е усещане, живот. За нея направих жертви, живях и изгубих любови, вървях в безсънни нощи, намерих приятели и врагове, гладен бях, плаках и се радвах… Модата е огледало на обществото, модата е език който никой не говори, малцина разбират, някои изучават, други отхвърлят, но всички обличат, създавайки мост от безкрайни диалози между различни култури, близки и далечни ….

Иван ДОНЕВ ––-Енория „Пресвето Сърце Исусово“ гр. Раковски –––––––––––––––––––––––––––––––

ПОЕЗИЯ – РУМЯНА ПОПОВА БАКЪРДЖИЕВА––––––––––––––––––––––––––––––––- –––––––––––––––––––
Тази обич е жива вода.
Тя разтваря до дъно тъгата
и след болката грейва дъга –
разноцветни нюанси в душата.
Тази обич открива следи
от забравени светли копнежи –
пресъздава ги без да боли
и посява дълбока надежда.
Тази обич върви през снега
без да чувства студа, белотата
и пристига навреме – в мига
на безкрайната суша в мечтата.
Тази обич изтрива това,
от което не можеш да дишаш…
Тя е смисъл за теб и крила,
тя те учи и ти да обичаш!
–––––––––––– >

Ако искате да видите Музикален клип -„Приятелко вдигни глава “ Кликнете ТУК

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.