ОБЯВЕНА ВИЗИТА НА ПАПА ФРАНЦИСК В РАКОВСКИ …

КАЛЕНДАР: 13.12. 2018 г. НАЙ – РАДОСТНАТА НОВИНА !!! ПАПА ФРАНЦИСК ПОСЕЩАВА БЪЛГАРИЯ : СТОЛИЦАТА СОФИЯ И ГРАД РАКОВСКИ от 5 – 7 май 2019г… ТОВА ЩЕ БЪДЕ – ПАМЕТНО СЪБИТИЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ТАЗИ НА КАТОЛИЦИТЕ В ОБЩИНА РАКОВСКИ !!!–––

Ватиканският пресцентър обяви апостолическата визита на папата.

„Папа Франциск ще извърши апостолическа визита в България от 5 до 7 май 2019, където ще посети градовете София и Раковски; а в бившата югославска република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие“. Това съобщи завеждащият пресцентъра на Ватикан Грег Бърк. В специално обнародваната декларация във връзка с визитата на Светия Отец се казва, че той е приел „поканата на съответните върховни власти на републиките и на Католическата църква“. Програмата му все още не се съобщава, но логото и мотото за апостолските визити в двете страни са публикувани.–––––

За България то изобразява глобус, държан от две ръце. На глобуса ясно е очертан Балканския регион, а през него е опасан българският трикольор. Мотото е призив към жителите на страната да бъдат миротворци и гласи “Pacem in Terris” („Мир на земята“), като надписът е на латински и на български език. Мотото припомня енцикликата на Св. Йоан XXIII, първия апостолически визитатор и папски и делегат в България, наричан още „Българският папа“. У нас той е популярен повече като архиепископ Анджело Джузепе Ронкали.–––––-

Логото за визитата на Светия отец в Македония включва карта с цветовете на нейното знаме, върху която е изобразен благославящият папа Франциск. На фона е изобразена индийската традиционна дреха сари, каквато е носила Майка Тереза по време на мисионерската си дейност там. Скопие е родното място на основателката на Мисионерките на Милосърдието, а мотото на визитата е: „Не бой се, малко стадо“ (Лука 12, 32).–––––

Поканата до него беше отправена от президента Румен Радев през 2017 г., а през месец май т.г. тя беше повторена от премиера Бойко Борисов по време на визитата му във Ватикан.–––

Преди папа Франциск страната ни беше посетена от папа Йоан-Павел II. Той беше в София, Рилския манастир и Пловдив от 23 до 26 май 2002 година. В Пловдив – В Катедралният храм „Свети Лудовик“, папа Йоан Павел II имаше среща с българските младежи!“. Срещата беше незабравима за всички младежи. Те още носят този спомен и той ще ги съпътства през целия им живот !

ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ОЧАКВАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ СРЕЩАТА СЪС СВЕТИЯ ОТЕЦ ПАПА ФРАНЦИСК ! ЩЕ БРОИМ ДНИТЕ ДО НЕГОВОТО ИДВАНЕ !!! БОГ ДА ГО ДАРИ СЪС ЗДРАВЕ И СИЛА !!!

  Молитва за Светия отец : О, Боже, Който в поредицата от приемниците на Петър си избрал Твоя раб Франциск, като заместник на Христос на земята и пастир на цялото паство, стори така, че той да утвърди братята и цялата Църква да бъде в общение с него във връзката на единството, на любовта и на мира, за да получат всички хора пастир и епископ за душите, истината и вечния живот. Чрез Христа, нашия Господ. Амин.––––––––––––––––––––––––––––––– … Ако искате да видите Телевизионния център на Ватикана – Малка зала с голям обхват, която споделя своето съвременно послание… Кликнете ТУК 

</V/www.you

Aко искате да видите клип от Срещата на папа Франциск с новите посланици : “ Имаме моралната отговорност да приемаме емигранти…“ -Кликнете тук.

– Ангел Вестител Ви кани на Коледно тържество на 16 декември в салона на Народно Читалище-Раковски от 18.00 часа! След концерта ще има базар.. ЗАПОВЯДАЙТЕ ВСИЧКИ !!!. ….

 

 

  Нашите представители от енорията в Католически храм „Свети Йосиф“ в София. Тяхната мисия е : да предложат домашно произведени продукти – екологично чисти. Средствата от тяхната продажба ще бъдат използвани за благотворителни цели .––––––––––––––––––––––––––––––––- ПОУЧИТЕЛНИ МИСЛИ ИЗПРАТЕНИ ОТ СЕСТРА СВЕТЛА : “ Факт е че не можем да върнем времето назад и да променим нещата. Всеки един нов ден обаче, ни дава шанс за едно ново начало. Преди да започнем да променяме живота си, трябва да се откажем от това, което ни връзва ръцете и да направим крачка напред!

Престани да се състезаваш с всички – не се притеснявай от нещата, които другите правят по-добре от теб. Успехът преди всичко е борба със самия себе си!

Не бъди неблагодарен – независимо, колко ти е трудно или лесно, събуди се сутрин благодарен за живота, който имаш. Вместо да мислиш за нещата, които нямаш, си спомни това, което имаш и толкова много то липсва на някой друг!

Не оставяй постоянно себе си на втори план – в любовта е най-болезнено да изгубиш себе си, когато прекалено силно обичаш другия и забравяш, че той е друг човек, различен от теб. Да, помагай на другия, но и на себе си.Ако се окажеш в ситуация, в която би трябвало да последваш своите страсти и желания и да направиш нещо наистина важно за теб, не се колебай!

Не бягай от собствената си същност – можеш да излъжеш всеки освен себе си. Рискът променя живота ти, а първият и най-голям е да бъдеш искрен със себе си!

Не пилей време за грешните хора – животът е кратък за да го предоставяш на хора, които само те изстискват. Този, който желае да си в неговия живот ще ти направи място. Не полагай усилия да се доказваш пред тези, които постоянно те подценяват. В трудностите се доказват истинските приятелства!

Не бягай от проблемите – изправи се срещу тях. Не е лесно, макар че често се плашиш, нервираш, натъжаваш, чувстваш се обиден, падаш, трябва да се учиш непрекъснато да се бориш. Това те оформя като личност!

Не бъди нещо, което не си – най-голямото предизвикателство е да останеш верен на себе си, да бъдеш себе си. И това в един свят, в който от теб се изисква постоянно да бъдеш като останалите, да не си единак, да не си аутсайдер. Стадото по-лесно се води. Винаги ще има по-красиви, по- умни, по млади, но никога и никой няма да е като теб.
Винаги ще се намери кой да те обича, въпреки че не винаги се вписваш в представите на обществото. Ти си личност. Истински хора има и тях не им е нужна причина за да те обичат!

Не живей в миналото – новата страница от живота можеш да я започнеш, едва когато затвориш предишната. Да обичаш грешен човек, да плачеш за неща от миналото да се самосъжаляваш е загуба на време. Грешките и несполуките те оформят като характер и точно те ще те научат и помогнат да откриеш правилното си място и хора. Характерът ти, ще определи съдбата ти!

Не се страхувай да грешиш – десет пъти е по-продуктивно да работиш и грешиш от това да не правиш нищо. Успехът има за основа – неуспеха!

Щастието не се купува – истинските неща са безплатни – любов, приятелство, усмивка. Давай на хората повече отколкото очакват и го прави с любов!

Оставяй понякога сам – имено тогава можеш да чуеш вътрешния си глас, колкото и когато ти е нужно.Гласът на сърцето!

Увеличавай познанието си – това ще ти даде много
различни ключове за една и съща врата. Тя е вратата на твоето щастие!

Обичай винаги дълбоко, със страст – понякога ще страдаш, но това е единствения начин да изживееш пълноценно живота си!

ТВОЯТ ЖИВОТ Е В СОБСТВЕНИТЕ ТИ РЪЦЕ! ТИ РЕШАВАШ!“ –––––––––––––––––––––––––––––––––- Ако искате да видите клип за – Срещата на папа Йоан Павел с българските младежи. Посланието, което той им отправя… Кликнете ТУК
 –––––––––––––––––––––––––––––––––––– На тези три духовни лица, ще падне най – голямата отговорност по посрещането на папа Франциск, но то е и същевременно и голяма радост… Те започнаха вече, своята подготовка по посрещането. 

Продължава подготовката в манастира за Коледа. Залата пак е пълна. Броят на изработените подаръците видимо расте… И броят на зарадваните също ще нарасне. Тези доброволци помагат не само в празнични дни, а и през цялата година. …–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––Според неофициален анализ община Раковски е с най-малко нерешени проблеми и негативни коментари от всички общини в област Пловдив, което пък ни дава основание да смятаме, че кметът с най-голямо одобрение сред жителите си е Pavel Gudjerov. Това е и един от поводите екип от журналисти да потърсят кмета за обзорно интервю. —

Нашия площад е вече украсен „Коледно“. Жителите на града се подготвят духовно за Раждането на Спасителя… ДУХОВНА ПОЕЗИЯ ––––––––––––––––––––––––––––––––– БОЖЕ, КОЛКО СМЕ МАЛКИ!

Ще сънувам на утрото свежия дъх –
как ме гали на Бог светлината,
как съм цялата обич и тичам навън
да попия докрай свободата…
Ще сънувам приятелски меки очи –
как споделят и залък, и вяра,
как са истина всички големи мечти
и у нас тъмнина не остава…
Ще сънувам, че цялата тази земя
е Едемска градина за всички –
никой вече не помни какво е война,
нито старите груби привички…
Ще сънувам Живота в началния вид,
ще забравя греха на Адама…

Боже, колко сме малки и как ни боли
на душите ни страшната рана!!!

Румяна Попова-Бакърджиева- ruba
15.11.2018 >

– Ако искате да видите kлип. с Красотите на България..-Кликнете тук.

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.