КОЛЕДА

БЪДНИ ВЕЧЕР –
Oстават броени часове до Раждането на Спасителя. Цялата земя е притихнала в очакване – Да се извърши Коледното чудо !!! Милиони хора се вглеждат в тази сцена : Обор за животни – Нито е обкован със злато, нито модерно обзаведен – Магаренце, крава и между тях двама души, които са казали „Да“ на Божията воля и едно новородено, беззащитно детенце положено върху слама, което е Божият Син, дошъл на земята по най- обикновен и смирен начин. Уникалното на тази сцена е, че между тези двама души цари взаимно уважение, смирение и готовност за изпълнение на Божията воля. Те знаят, че трябва да бъдат земното семейство на Исус. А , Дева Мария, ще трябва да го придружи и на Голгота. Тук се ражда „ ЛЮБОВТА „ – Която по-късно ще бъде принесена в жертва за изкупление на човечеството !

ОЧАКВАНЕ
Очакването идва. Но дали
копнеем за онази светла радост,
която Бог с любов ни подари
или мечтаем просто мъничко пощада
от грижите и вечните сплетни,
от битовизма смисъла размазал?
И молим ли се Бог да ни прости
да ни избави от човешката омраза?
Намираме ли в себе си душа,
попила вяра в истинското чудо
или ни теглят още земните неща,
желание да се живее лудо?
С каква надежда внасяме елха
и на върха ? слагаме звездата –
напомня ли ни тя за Любовта
или е вкъщи заради децата?
С какви сърца ни сварва утринта?
С какви очи посрещаме зората?
И Кой стои пред нашата врата
да сподели трапезата богата?!

Сега е светло даже през нощта –
очакване не става в тъмнината…

Румяна Попова-Бакърджиева
11.12.2009 г.

« Бог се ражда, какво чудо, Всемогъщи, Дете става, Син на Бога – цар небесен, днес на всички се дарява. Слава, слава, слава да му пеем/2 «

Ние … Ако искате да видите клип с папа Франциск – Ватикана кликнете ТУК

Ако искате да видите прекрасен музикален клип за Раждането на Исус кликнете ТУК
</V/www.you

«В една пещера най – бедна, в нощ тъмна и най – ледена, настуд и мраз е изложен, Бог на сено е положен. Слава, слава, слава да му пеем/2 «
Ако искате да видите момент от Приветствието на Отец Младен Плачков на Коледния концерт в Читалището …-Кликнете тук.

Кадър от Коледния концерт на децата от Енория „Пресвето Сърце Исусово“ гр Раковски
….

 

 

Жива колибка в Белозем. Сестра Елка и Отец Ивелин са посетили Детска градина «Синчец» в Белозем, по молба на кмета на селото.  

“ С подкрепата на правителството продължава изграждането и рехабилитацията на пътната инфраструктура в общината, а това е приоритет в управленската ми програма от началото на мандата. Предоставената безвъзмездна финансова помощ от кабинета на Бойко Борисов не е никак малка и ще можем да направим 8 нови улици. Благодарение на финансовата подкрепа на правителството и лично на премиера Бойко Борисов ще се обезпечи реализацията на необходимите ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Моите лични благодарности заслужават и зам.председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител Младен Шишков„– коментира Министерското постановление кметът Павел Гуджеров.

Раковски е сред малкото общини от Пловдив област възнаградени с този предколеден бонус. “ Приемам този жест на премиера като награда за усилията , които полагаме в борбата с калта по улиците. Община Раковски подготвя проекти с много високо качество. Ние имаме перфектна комуникация с Парламента и Правителството, които подчертавам никога не са оставали глухи към потребностите ни. Исканията ни никога не са били ексцентрични и отлично ги обосноваваме и защитаваме. Бойко Борисов винаги е помагал на Раковски през всичките си години на управление. Щастлив съм , че не ни забрави и този път.“– допълни кметът на Раковски .
На Коледа стават чудеса! 🙂 Това бяха първите думи, които чух тази сутрин влизайки в сградата на Парламента. Споделя нашият народен представител Младен Шишков.
Не мога да скрия емоцията си от днешния ден. Посещението на Коледари от ПФА „Слав Бойкин“ Раковски и ФА „Тракия“ Пловдив, които внесоха коледното настроение в Народното събрание беше гарнирано и с още една блага вест за Община Раковски. Благодарение на своята последователна и строга фискална политика, днес Правителството на Република България със свое постановление предостави на общината безвъзмездна финансова помощ в размер на 2,5 млн. лв. Средствата са планирани за реконструкцията на част от уличната мрежа. Улиците предвидени за асфалтиране са следните:
1. Улица Странджа – гр. Раковски
2. Улица Пеньо Пенев – гр. Раковски
3. Улица Сергей Румянцев – гр. Раковски
4. Улица Алеко Константинов – гр. Раковски
5. Улица Георги Раковски – с. Стряма
6. Улица Иван Вазов – с. Белозем
7. Улица Рила – с. Белозем
8. Улица Сребра – с. Белозем

Добра е и новината, че общината вече е стартирала процедурите за избор на изпълнител, което ми дава надежда и кураж, че ще успеем да се подготвим за подобаващо посрещане на Негово Светейшество Папа Франциск по време на неговото апостолическо пътуване.
Ако искате да видите клип в изпълнение на децата от ДГ ‘Детелина“ – гр. Раковски- Коледно сурвакане при кмета на града Павел Гуджеров и Общинска Администрация кликнете ТУК

Kоледари от ПФА” Слав Бойкин” и Ансамбъл “Тракия” наричаха за здраве и берекет в Народното Събрание. Символичен домакин беше “ нашият депутат” Младен Шишков, който с нескрита гордост посрещна своите приятели и съграждани от Раковски в Парламента.

Веселин Делипетров
Уважаеми граждани, днес беше сложен финала на кампанията „Гласът на сърцето ми“, която беше инициирана от Общински младежки клуб „Родолюбец“ – гр. Раковски, точно преди един месец, както обещаха децата днес дариха кашоните с хранителни продукти на нуждаещи се хора. За мен днес беше празник, защото през този един месец освен физическите и психическите усилия, които положихме с децата виждах техните грейнали в усмивка лица от факта, че вършат добро. Заместник – кмета Йовко Романов лично дойде да поздрави децата за техния ентусиазъм и пожела на присъстващите на закриването на кампанията светли празници и призова да бъдем все така единни, добри и да се подкрепяме! Отправям голяма благодарност към отец Младен и отец Ивелин от енория „Пресвето сърце Исусово“ , за това, че бяха неотлъчно до мен през този един месец, към учениците от ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Христо Ботев“, към детските градини, към представителите на бизнеса, към колегите от общинска администрация, към всеки гражданин – обикновен и трудещ се, който реши да отдели от времето и средствата си за да може да зарадва някой друг… На всички вас пожелавам светли празници, бъдете здрави и вярвайте, че чудесата се случват по-лесно, когато сме единни !  

МЪДРИ СЪВЕТИ
Има три тайни, момичето ми, само три, които ще те направят щастлива. От мен да ги помниш, за мен да се сещаш, когато ме няма вече до тебе.
Тайната на искането, благодарността и даването.
Научи се да искаш от себе си.
Само от себе си. Не искай от други нищо, дъще.
Нито любов, нито уважение, нито лоялност.
Този, който ще те обича – ще те обича сам. Този, който ще ти даде уважение, ще е този, който те познава до дъното на душата ти, а този, който ще ти бъде лоялен, ще е този, който държи на теб.
Бъди благодарна на всички тях, защото те са ти дали част от себе си, без да го поискаш от тях. Бъди благодарна и на онези, дето не успяха да те обичат истински, дето те предадоха и дето те лъжеха. Благодари им на сбогуване.
Давай любовта си без да я пестиш!
Без да я мериш и претегляш, без да я разменяш. Давай на всички искреност, давай надежда, давай усмивка. Колкото и да дадеш от това, дъще, няма да обеднееш – по-богата ще станеш. И по-чиста. Всичко се търгува днес, дъще.
НЕ СЕ НАУЧИХА ХОРАТА, ЧЕ ДАВАНЕТО Е ПО-ЦЕННО ОТ ВЗЕМАНЕТО… >

Ако искате да видите клип с Коледно приветствие на папа Франциск от Ватикана Кликнете ТУК

<a href=

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.