Начало на Новата 2019г.

Календар: ДЕВА МАРИЯ БОГОРОДИЦА / НОВА ГОДИНА /Световен ден на мира и справедливостта

„И словото стана плът, и живя между нас, пълно с благодат и истина;…“Колко велико е това! Тайна неизречима! Любовта стана човек. В своите проповеди нашите свещеници : Отец Младен Плачков и Отец Ивелин Генов подчертават именно величието на тази тайна. Любовта става човек, а едновременно и Бог! Любовта е пълнота – вселена в един човек. Човекът Исус Христос, извор на любов.
МОЛИТВА :“ Нека звездата, която посочи на мъдреците точно мястото на Твоето рождение, освети пътя по който ще те намеря …“

На новогодишната литургия Отец Младен направи равносметка за изминалата 2018г.

В енорията са били Кръстени – 86 деца, това е много голям напредък с раждаемостта в енорията. Имало е Венчавка на 37 двойки. А, броят на починалите верни е 100 души.
.

Ако искате да видите клип от вечерната благодарствена литургия от Ватика с папа Франциск – кликнете ТУК

Благодарствена молитва
“Благодаря Ти, Господи, за всичко, което ми даде през тази година. Благодаря за слънчетите и за облачните дни. Благодаря за спокойните нощи и за трескавите тъмнини. Благодаря за здравето и болестите, за радостите и тъгата. Благодаря за всичко, което ми зае, и за това, което поиска…,
Какво ли ще ми донесе Новата година?
Каквото Ти решиш, но Те моля, дай ми : вяра – за да Те виждам във всичко.Надежда – за да не се предавам. Милосърдие – във всичко, което правя, мисля и желая. Дай ми търпение и смирение…достатъчно изпитания, които да ме поддържат силен. Винаги да имам сърцето будно, слуха наострен, ръцете и ума – в действие, и във всеки момент да бъда в състояние да изпълнявам Твоята свята воля.
Изсипи, Господи, благодатите Си върху всички, които обичат, и дай МИР на целия свят.“

Ако искате да видите момент от Литургията на Бъдни вечер Кликнете ТУК

Дева

 

Ако искате да видите момент от Литургията в 10.00ч. посветена Дева Мария Богородица, ….Кликнете ТУК

Ако искате да видите момент от литургията посветена на Дева Мария Богородица – Целуване на Малкото Детенце Исус… Кликнете ТУК

На – 1.01. 2019г. В Енорията са отслужени 4 литургии – Три в църквата, и една в болничния параклис. По време на празници, свещениците са най-натоварени. А сега в зимния период, когато има болни свещеници, те отиват и в други енории за да ги заместят. Много пъти свещениците не достигат. А сега и в България, няма нито една заявка за звание. “Какво трябва да правим за свещениците“ – Из книга – „В хармония със Светия дух“.
Да се молим за тях. Те разчитат много на нашите молитви и пожертувания. Колкото по-свети са те , толкова повече души ще спасяват. Колко отговорности тежат на раменете им! Спасението на душите е тежко бреме.
Свещеникът не е ангел, но човек избран от Бога всред останалите хора. Разбира се, той не е нито незаблудим и непогрешим, нито без недостатъци. Той носи слабостите на човешкото естество. Бог позволява това, за да го пази в смирение и за да го направи по-състрадателен и по- милосърден пред нашите грешки и слабости. Но въпреки своите недостатъци, свещеникът продължава да бъде представител на Бога на земята, надарен с божествени права – Да освещава хляба и да прощава греховете!

Ако искате да видите момент от дейността на нашите Скаути – България, от зимния лагер в Троян…. Кликнете ТУК

Публикувано в Църквата. Постоянна връзка.