ВТОРА АДВЕНТНА НЕДЕЛЯ

8.12. – НЕПОРОЧНО ЗАЧАТИЕ НА ДЕВА МАРИЯ
ЦЕЛИЯТ ЖИВОТ НА МАРИЯ Е ЕДНО “ДА” НА БОГ
” Блажена е, която е повярвала, понеже ще се сбъдне казаното йот Господа. ”
“Какво да те наречем о, благодатна: Небе, от което възсия слънцето на правдата ; Рай, защото от тебе израстна цвета на нетлението ; Дева, защото си останала непокътната. Майка пречиста, защото си носила в твоите свети обятия Син, Бог на всички ; Моли Го да спаси душите ни .”
“ПЪЛНА С БЛАГОДАТ ”
“….И така, Бог погледна на нея от първия момент на Своя план на любовта. Погледна на нея – красивата, изпълнена с благодат. Красива е нашата Майка ! Мария ни подкрепя в нашия път към Рождество Христово, защото ни учи как да живеем това Адвентно време в очакване на Господ, Който ще посети всички на празника, но също и всеки от нас – в нашето сърце.
ГОСПОД ИДВА ! ДА ГО ОЧАКВАМЕ !”
Папа Франциск

ВТОРА АДВЕНТНА НЕДЕЛЯ
Адвентът – (път на обръщане) – към Божията любов
Три Литургии бяха посветени на Евангелския призив за Втората Адвентна неделя : “Пригответе пътя на Господа, прави правете пътеките му”.
О. Младен и монс.Йовко Пищийски размишляваха върху посланието на Евангелието.
А, с. Елка направи, Катехичен анализ на четирите Адвентни седмици преди Раждането на Спасителя…
“…Ние наистина се обръщаме, когато се отваряме за красотата, за добротата, за любовта на Бог. Помислете за Божията любов. Бог не е неприветлив, лош баща: не. Той е нежен, обича ни много, като Добрия пастир, който търси изгубената овца. Това е любов и обръщането е Божия благодат. Тръгни по пътя, защото Той те кара да вървиш и ще видиш как Той ще дойде. Моли се, върви и винаги ще напредваш.”
Папа Франциск