Месец Ноември

Възпоменание на покойните – Поглед към блажените—-Нашата вечна цел е небето! Какво е небето? Небето е самият Бог. Бог в цялата му безкрайност, красота, величие, добрина и любов! “Бог е любовта “. Затова и небето е най-чистата, най-съвършената любов.”Никое око не е видяло, никое ухо не е чуло, в никое човешко сърце не е проникнало, това, което Бог е приготвил, за тези, които го обичат”

На 4.11. от 14.00ч. се отслужи Литургия в гробищния парк, в чест на нашите покойни близки. Тя бе отслужена от Отец Младен Плачков и Отец Ивелин Генов.Всички гробове бяха в блестящ вид – украсени с цветя. В своята проповед Отец Младен подчерта, че ” е добре да си поднасяме цветя когато сме в реалния свят, да показваме обичта си към близките за нас хора, макар и едно цвете поднесено с любов може да направи човека до нас щастлив”. А сега, ако искаме да поднесем цветя на нашите покойни близки – То това ще са нашите молитви. Душите от Чистилището с нищо повече не могат да си помогнат. Те изтърпяват големи душевни мъки, които могат да бъдат измислени, видени или изтърпяни на този свят. !”
.

  Душите от Чистилището – Те напълно се отдават на страданието за покора.Но ние, които още живеем на тази земя, ние можем да помогнем, да правим жертви, да се молим и да страдаме за тях, и да докажем, отвъд гроба любовта ни към тези, които са ни били мили и скъпи в живота.

.———————— … Ако искате да видите клип за Исусовата любов кликнете ТУК 

</V/www.you

Сестра Светла с братя и сестри от францисканския орден в Турция ———-Ако искате да видите шествие на болни и верни във Фатима… -Кликнете тук.

!!!
Румяна Попова Бакърджиева – Млада, талантлива, красива, нежна и искрена поетеса от София, която има много духовни стихотворения и молитви…Ето едно от тях.
БЛИЗО ДО ЗВЕЗДИТЕ

Сбогом, тате! Няма път назад.

Ще се възнесеш към Светлината.

Моля се за твоята душа,

да ти е добре оттатък…

Ние тихо пак ще помълчим,

ще запалим свещи и кандило,

после Бог над нас ще се смили

и ще ни дари със сила…

Теб ще те посрещнат в твоя път

Божията Майка и светците,

ангелите ще те преведат

към дома ти близо до звездите!

© Руми Бакърджиева ….

 

 

Целувка на папа Франциск излекува момиченце? Родителите споделят, че детето им се излекувало от мозъчен тумур след като папа Франциск го целунал по главата. САЩ—- Когато папа Франциск посещава Филаделфия, младото семейство се надява да получи апостолистическа благословия, за своята невръстна дъщеря…. “Животът на Джанна е едно чудо. Справя се отлично. По Божия промисъл папа Франциск я целуна, показвайки ни така, че Той е бил с нас през това изпитание и чува нашите молитви- споделя баща й.”———————————————————————————————————————————————————————————————————————
КАЛЕНДАР —-Днес 13.11. Църквата почита паметта на БЛАЖЕНИ ЕВГЕНИЙ, КАМЕН, ПАВЕЛ И ЙОСАФАТ – БЪЛГАРСКИ МЪЧЕНИЦИ ЗА ВЯРАТА
 <strong  

Ако искате да видите, как папа Франциск благославя болни….Кликнете ТУК

МЪЧЕНИЦИ ХРИСТОВИ——-Посвещаването ви на Бога и цялата ви дейност имаше за цел – единството на Христовата Църква, особено в България. Вашите противници и тези на Бога ви обвиниха за шпиони, но вие проляхте кръвта си за Христа и не се отказахте от Него. Молете се сега от небето за вашите продължители и за по-скорошно съединение на Църквата.————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Правителството одобри трите бюджетни закона за догодина, на ход е Народното събрание.

Интервю на Живка Танчева с Младен Шишков
В програма “Точно днес” говорим с народния представител от ГЕРБ – Пловдив област Младен Шишков за центъра на бюджет 2019-та.

Още за по-високите данъци за старите автомобили, за регионалните политики и за най-важните акценти от новите Закони за личната помощ.

Младен Шишков: Бих определил бюджет 2019-та като социален. Бюджетът предвижда увеличаване на минималната работна заплата, доста сериозна социална политика във връзка с предоставянето на допълнително помощи за отопление, за хората с увреждания, за деца без право на наследствена пенсия от починал родител, увеличаване на заплатите в бюджетния сектор, както и за педагогическия персонал. За Здравната каса ще бъдат предвидени още близо половин милиард лева, помощите към общините са също към половин милиард лева, за отбрана са предвидени около 2 милиарда в повече, така че това е един социален бюджет. Бюджетът отговаря на потребностите на гражданите на република България, така че в момента са такива потребностите и смятам, че правителството отговаря на тези изисквания.

НОВИНИ ОТ ОБЩИНАТА :
6 часа
Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Община Раковски съвместно с Инспектор Детска педагогическа стая към РУ “Полиция” – община Раковски стартира кампания “Карай внимателно ! Някой те обича!” През месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. По този повод с ИДПС Иван Гаджев прожектирахме филм и проведохме беседа със седмокласниците в ОУ “Христо Ботев” – град Раковски. Приоритет за нас е децата на община Раковски да имат възможно по-голяма осведоменост относно опасностите на пътя, приоритет е нашите деца да бъдат здрави, щастливи и в безопасност ! Отговорността да ги пазим и да им даваме пример е на всеки гражданин ! Благодаря на ръководството на ОУ “Христо Ботев”, на педагогическия съветник г-жа Елена Гаджева, на класните ръководители и на децата, които активно взеха участие в беседата! През 2005 година аз завърших ОУ “Христо Ботев” – град Раковски ! Най-сърдечен поздрав към ръководството и целия педагогически колектив. >

Ако искате да видите красотата на България отвисоко……-Кликнете тук.

0