Неделя-24.06.2018г.-Миропомазание, Изпращане на о. Димитър и Посрещане на о.Младен Плачков

Календар: Рожд. на Св. Иван Кръстител
На 24.06.2018г. на Тържествената Литургия от 10.00ч., ще се извърши”Миропомазанието” на децата от енорията. На Литургията ще присъства и Н. Пр. Монсеньор Георги Йовчев.Същата Литургия, ще бъде последна-прощална на о. Димитър и първа на о. Младен Плачков като енорийски свещеник на нашата Енория”Пресвето Сърце Исусово”. Те си разменят местата. Отец Младен Плачков идва от кв. Тракия-Храм “Свети Дух”-гр. Пловдив
Музикален поздрав за о. Димитър-кликнете ТУhttps://www.youtube.com/watch?v=wJwG2f3iatAК

ПРОФИЛ В КАДРИ НА ОТЕЦ  ДИМИТЪР ДИМИТРОВ: ЖИВОТ ПОВЕРЕН НА БОГА!
От името на цялата Енория “Пресвето Сърце Исусово”, да БЛАГОДАРИМ на Отец Димитър, за 12 год.-я труд, търпение,сили, пожертвувание, за това голямо строителство на духовни монументи по цялата енория, видът на Църквата; цялото й обновление, за духовния живот на Енорията. Всичко е било подредено, организирано до най-малкия детайл, за всички проповеди, които са били, точни с голям смисъл. Трябва да се поучим от него: Да бъдем готови винаги да кажем “Да” на Божията воля.
БЛАГОДАРИМ ТИ ОТЧЕ, ЩЕ ОСТАНЕШ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ !!!

Духовни размишления : Какво трябва да правим за свещениците
Да се молим за тях. Те разчитат много на нашите молитви и пожертвувания.Колкото по-светли са те, толкова повече души ще спасяват. Колко отговорности тежат на раменете им! Спасението на душите е тежко бреме.
Свещеникът не е ангел, но човек, избран от Бога всред останалите хора. Разбира се, той не е нито незаблудим и непогрешим, нито без недостатъци. Той носи в себе си слабостите на човешкото естество.
Бог позволява това, за да го пази в смирение и за да го направи по-състрадателен и по-милосърден пред нашите грешки и слабости. Но въпреки своите недостатъци, свещеникът продължава да бъде представител на Бога на земята, надарен с божествени права ; да освещава хляба и да прощава греховете.
Почитайте много вашите свещеници, не ги критикувайте- вие не сте поставени за съдии на техните постъпки и дела.
Трябва да работите за други бъдещи свещеници. Молете Бога за свещеници. Как може една настоятелна молитва да не бъде приета?
Боже, дай ни свещеници, от които толкова много се нуждаем!..
.                                                                Из.  книгата:”В хармония със Светия Дух”.
Новини от католическия свят:                                                                                                    Във Франция, ще бъдат ръкоположени 125 души за свещеници.
А в България, за сега няма нито едно желание за свещенство ?