Септември – духовни събития

Папа Франциск назначи апостолически администратор за Никополската епархия. На поста вече е монсеньор Страхил Каваленов, който ще управлява овакантения престол след кончината на Никополския епископ Петко Христов, съобщи Vaticannews.va.

НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ”
Исус на бъде сред нашите деца, като приятел и учител “!
Това е желанието на всеки родител.
Днес, Литургията от 10.00ч. беше отслужена от о.Младен Плачков и беше посветена на децата и младежите, които започват новата учебна година с радост и надежда. Молитвите, бяха отправени към Исус и Дева Мария, да ги пазят и да бъдат техни добри съветници. В своята проповед о.Младен, разтълкува съвета на Исус, да си прощаваме един на друг, без да броим прошките. Защото “Който прости, ще му бъде простено” Хорът, както винаги пя вълшебно, което прави Литургията още по – специална. В края на Литургията о.Младен пожела на учениците, добра и ползотворна нова учебна година, като ги посъветва, да слушат своите учители и да се вслушват в техните съвети .
УСПЕШНА И БЛАГОСЛОВЕНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА СКЪПИ УЧЕНИЦИ !


Това са моменти от Тържествената Литургия за началото на новата учебна година… ТУК

14.09. – Малко след 6ч. тази сутрин след боледуване в болницата в Русе почина Негово Високо Преосвещенство Епископ Петко Христов.

Епископската Конференция поднася своите дълбоки съболезнования на духовенството и верните на Никополската Епархия.

Бог да го прости! Вечна и блаженна да бъде паметта му!
ПОГРЕБЕНИЕТО НА ЕПИСКОП ПЕТКО ХРИСТОВ ЩЕ БЪДЕ НА 19.09.2020 г.

Епископ Христо Пройков

Новини от НОВА : За новия орган : Дарение от Швейцария за кв. Секирово, Енория ,,Архангел Михаил ,, ТУК

8.09. – Днес, на Рождението на Дева Мария, имахме радост за вечерната Литургия.
Всички деца, които се подготвят за Първо Причастие взеха участие, като направиха красива службата с техните детски и чисти гласове.
Проповедта на о.Ивелин, беше проведена под вид на въпроси и отговори, чрез които децата се запознаха с Рождението на Дева Мария и с нейните благочестиви родители Йоаким и Ана.
В края на Литургията , децата изпяха песента “Марио, царице наша “, с която се посвещават всички майки, които не могат да имат деца, с молба към Майката Божия , да обърне милостивите си очи към тях.
“Молостива Майко Божия, моли се за нас !”