Събота-2.06.

Календар: св. Марцелин и Петър м.
Духовни размишления: Светата Литургия
“Агнеца, заклан от създание-мира” Светата литургия е най-хубавата молитва, тя е най-висшето дело на обожание.
“Когато Църквата отслужва Евхаристията, възпоменание за смъртта и Възкресението на своя Господ, това централно събитие на спасението става реално присъстващо и “се осъществява делото на нашето спасение”. Тази жертва е толкова решаваща за спасението на човешкия род, че Исус я дава и се връща при Отца едва след като ни е оставил средството да участваме в нея така, сякаш сме присъствали ние самите. Така всеки вярващ може да участва в нея и да черпи от неизчерпаемите й плодове” (Йоан-ПавелII)
Ако искате да видите клип с Обожаване на Светото Причастие, кликнете Тhttps://www.youtube.com/watch?v=w8fVgqTtPfA&index=210УК

Когато дойде моментът, по време на Литургията за четенето на Божието слово-Дева Мария ни учи да кажем следните думи: “Господи, днес искам да слушам Твоето слово и да принеса обилен плод. Моля Твоя Свети Дух да очисти сърцето ми, та Словото ти да расте и да се развива в него”. Ако искате да видите музикален клип за Светото Причастие, кликнете Тhttps://www.youtube.com/watch?v=vCOr8FpzpHg&УК

А , по времето на Дароприношението , да кажем тези думи: “Господи, принасям Ти себе си цялата-такава каквато съм, всичко което имам и което мога. Всичко слагам в ръцете Ти.Всемогъщи Боже заради заслугите на Твоя Син, промени ме. Моля те за моето семейство, за благодетелите ни, за всички хора, които са се поверили на моите молитви”

Когато настъпи моментът за причестяването на свещениците,  да се помолим така:
“Господи, благослови свещениците, помогни им, очисти ги, обичай ги, грижи се за тях и ги подкрепяй със Своята любов”.

В най-важният момент, когато свещеника издигне Остията, ние да се помолим:
“Господи, вярвам в Тебе, обожавам Те, уповавам се на Тебе и Те обичам. Моля Те, прости на тези, които не вярват в Тебе, не Те обожават, не се уповават на Тебе и не те обичат”

Новини от Енорията: Днес, децата от втори клас, заедно със сестрите, посетиха-Конна база-“Тракиец” с. Житница
Кадри от поклонничеството до Белене…

0