Тридница-Втори ден

Днес 10.03.2018г. е Втория ден от Тридницата в нашата Енория.                                                                       В този ден храма, значително се изпълни с верни.На Литургията от 10.00ч. имаше много деца, тези, които се подготвят за Първо Причастие. Литургията се отслужи от о.Христо в съслужение на о.Ивелин.
В своята проповед о. Христо предаде придчата за ” Молитвата на фарисея и митаря”.Той препоръча нашата молитва да не бъде , като тази на фарисея.О.Димитър завърши Литургията с Литания за Пресвето Сърце Исусово.Всички Литургии и Проповеди бяха заснети от водещата на канал М-Мариана Станчева .Тя ще ги излъчи чрез своя канал , за да могат хиляди други , които не са присъствували, да станат съпричастни с духа на Тридницата.
Часовете от 13.00-15.00ч. се запълваха с молитви, песни и псалми от членове на молитвената група на Дева Мария към Енорията.
По време на Светия час о. Димитър отправи много хвалебствени думи към Исус Христос в Светото Причастие.Редуваха се божествени думи с божествена музика, изпълнена от Янко Павлов на органа.
По време на вечерната проповед о.Христо размишлява върху начина на четене на Евангелието.Той посъветва верните да четат “Животът на светците”. Всеки да се ръководи от светец  с живот подобен на неговия.
Литургията завърши с благослов на о. Христо със Светото Причастие и о.Димитър.
Накрая хорът завърши вечерта с песента “Исусе мили” в съпровод на органа.