Празници
Тридница-Трети ден

Тридница-Трети ден

Днес 11.03.2018г. е трети ден на Тридницата.
Литургията в 10.00ч. беше отслужена от о. Христо в съслужение с о.Ивелин. Тя беше много тържествена, защото беше съпроводена  от вълшебните звуци на органа и гласовете на момичетата от хорът и силния глас на Янко.На Литургията присъства и хорът от Германия.В края на Литургията беше изнесено и Светото Причастие за Обожаване.О.Димитър изпълни Литания в чест  на Исус Христос, под съпровод на органа.Гостите също  изпълниха няколко техни песни.Те звучаха фантастично.В сравнение с другите два дни, храма почти беше пълен.Верните си отидоха с пълни сърца от тази тържествена литургия.
12.00 ч. – Следваха 7-те Болки  на Дева Мария.
13.00-15.00ч. – Молитви, песни, четива от Молитвена група на Дева Мария.
15.00-16.00ч. -Свет час-Думи на Благодарност към Исус Христос в Светото Причастие и вълшебна музика.
16.15-Вечерна Молитва
16.35-Света Броеница
17.00-Проповед.Тържествен Евхаристичен Благослов.
В своята проповед, о.Христо подчерта необходимостта от нашето Покаяние за да бъдем в мир с Бога. За последен път беше изнесено Светото Причастие за Обожаване.
Тридницата завърши с Тържествен Евхаристичен Благослов с тримата свещеници -о.Христо, о. Димитър и о. Евелин в изпълнение на химна Тебе, Боже Хвалим.И така приключи Тридницата в нашата Енория. Дано Исус Христос да е останал доволен от нашите молитви и хвалебствия. А пък ние от наша страна, да помислим дали има нещо в нашия характер, което може да бъде поправено през Постното време, за да можем с чисти сърца да посрещнем Исус Христос при Неговото Възкресение.