Февруари – И неговите събития…

Днес град Раковски чества своя празник.
Навършват се 55 години от датата 3 февруари 1966 година, когато с Указ 100 на Президиума на Народното събрание селата Генерал Николаево, Секирово и Парчевич се обединяват в едно населено място, наречено град Раковски. За българите мястото е свързано с най-голямата католическа общност у нас.

3.01. – Св. ВЛАС еп.м.

“Чрез застъпничеството на св.Влас да те благослови Всемогъщия Бог и да те предпази от всяка болест и зло “…
С тези думи о. Младен днес благославяше верните и с две запалени кръстосани свещи…
ВАТИКАНА :
Папата: да се ангажираме с братството всеки ден от годината
Ден на глобален ангажимент за диалог и братство: това е което ООН определи да се чества всяка година на 4 февруари. Към честванията, с начален час 13.30 ч. (GMT), за този първи Международен ден на братството папа Франциск ще се присъедини виртуално. Вестта за това, даде самия Франциск в края на днешната генерална аудиенция, насърчавайки да се подкрепят тези ценности с молитвата и всекидневния ангажимент

3.01. – Св. ВЛАС еп.м.

Това са моменти от Ритуала за благославяне на /Гърлата/ ….Кликнете – ТУК

ДА ПОТВЪРДИШ СВОЕТО “ДА ” НА БОГА !
1.02. – Тази вечер в Манастира “Максимилиан Колбе” Раковски на Тържествена Литургия, в навечерието на своя празник – СРЕТЕНИЕ ГОСПОДНЕ и Ден на Богопосветения живот – монаси и монахини от монашеските ордени в Региона, подновиха своите ” Обети на Бога ” под ръководството на Монс. Румен Станев.
Атмосферата беше много празнична, духовно извисена…толкова много богопосветени, с отправени очи към олтара където се намира Самия Исус, поднасят своите сърца , пълни с Любов и Жертвоготовност и ги поднасят за Славата на Бога !
Да се помолим за тях : ” Все така с готовност да служат на Бога и хората, за да могат чрез техния пример, много души да намерят своето спасение “!
Да благодарим на Монс. Румен Станев, че ги подкрепи духовно и ги благослови…
А, ние да им пожелаем :
ПОПЪТЕН ВЯТЪР И ПЛОДОТВОРНА ЖЕТВА НА БОЖИЯТА НИВА !
МОЛЕТЕ СЕ ЗА НАС !

Това са моменти от Tържествената Литургия за Подновяване на Обетите ….Кликнете – ТУК

0