Вила Тирол

Вила Тирол
През септември 2010 г. в нашата Енория стартира съвместен проект между “Енория Пресвето Сърце Исусово” и Общината, със статут на пенсионерски клуб с доброволческа цел. „Спецификата на нашия клуб е тази, че се събираме около 20 жени всеки ден не само за да сме заедно, но и за да плетем и подарим топлина на онези бедни и самотни, за които никой не се грижи” споделя Уредника на пенсионерския клуб г – жа Тинка Масладжийска.
„Събираме си скромна сума пари и приготвям на жените скромен обяд” продължава г- жа Масладжийска. Първоначално дейността на клуба се развива като всеки носи стари дрехи за да бъдат разплетени за да се използва преждата им за чорапи, шалове, шапки и др. топлещи аксесоари, от които имат през зимата нужда толкова много хора. След това жените от клуба, чрез свещениците и сестрите се запознават с фирмата Ливиян от Белгия, шивашки цехове и им даряват прежди и конци за дейността им.
Доброволците споделят, че са изпращали от своите плетива в цяла България и дори в чужбина. Дарявали са от своя труд в Нови Хан при о. Иван и в гр. Брезово в детския дом и предимно на болни и бедни хора.
Проектът на сградата, където работят жените се осъществява благодарение на спонсори от България и чужбина.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е sdrujenieVqraiSvetlina-1024x768.jpg